14 / 05 / 2024

Kütahya'ya 22 milyon avroluk yeni arıtma tesisi!

Kütahya'ya 22 milyon avroluk yeni arıtma tesisi!

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı konuşmada, "22 milyon avroya mal olacak yeni atık su arıtma tesisimizle birlikte şehrimize, karşı sorumluluğumuzu geleceğe yönelik olarak yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olacağız" dedi.



Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı konuşmada, "22 milyon avroya mal olacak yeni atık su arıtma tesisimizle birlikte şehrimize, insanlığa ve doğaya karşı sorumluluğumuzu geleceğe yönelik olarak yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olacağız" dedi


Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 22 milyon avroya mal olacak yeni bir atık su arıtma tesisi kuracaklarını ifade etti. Sağlık Bakanlığı tarafımdan Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliğinde 26-30 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Katılımlı Ulusal Su ve Sağlık Kongresi Antalya da gerçekleştirildi. 


Kongreye Kütahya'ya yeni yapılacak olan atık su arıtma tesisinin tanıtımı için davet edüen Kütahya Belediye Başkam Kamü Saraçoğlu bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasına Kütahya'nın tarihinden bügiler vererek başlayan Başkan Saraçoğlu, "Kütahya Belediyesi Atık Su Antma Tesisi 1992 tarihinde çalışmaya başlamıştır. Şehir merkezimizin evsel nitelikteki sularını arıtması için yaptırılmış klasik aktif çamur projesine göre dizayn edilmiştir. Tesisimizin işletim maliyetleri çok yüksek olmasına karşın yeterli antma yapamamaktadır. Gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir Kütahya bırakmak için suyu doğadan aldığımız gibi tekrar antarak doğaya bırakmamız gerekir. Bu sebeple 22 milyon avroya mal olacak yeni atık su antma tesisimizle birlikte şehrimize, insanlığa ve doğaya karşı sorumluluğumuzu geleceğe yönelik olarak yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olacağız" dedi. 


Kongrede başta Dünya Sağlık Örgütü Avnıpa Bölge Ofisi Çevre ve Sağlık Avrupa Merkezi'nden olmak üzere, 8 ülkeden konuşmacılar yer aldı. Kongreye davetli konuşmaalar dışında 7 farklı ülkeden poster ve sözlü bildiriler ile katılımlar gerçekleşti Kongreye halk sağlığı, su ürünleri ve çevre mühendisliği alanlan başta olmak üzere üniversitelerden alanlarında uzman pek çok profesör, kamu kurum ve kuruluşlarından, belediyelerden, il özel idarelerinden, su ve kanalizasyon idarelerinden, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatından, STKlardan ve ilgili sektörlerden yoğun katılımın yoğun olduğunu kaydedildi. 


PLAKET TAKDİM EDİLDİ 

Yaptığı sunumun ardından Kütahya Belediye Başkam Kamil Saraçoğlu'na oturumu yöneten Prof. Dr. Muhsin Akbaba tarafından plaket takdim edildi. 


Türkiye


Geri Dön