05 / 05 / 2024

Kuveyt Türkten Doğu Marmara Bölgesine KOBİ desteği geliyor!

Kuveyt Türkten Doğu Marmara Bölgesine KOBİ desteği geliyor!

Kuveyt Türk, "KOBİ'lerin Rekabet Gücünün Artırılmasına Yönelik Mali Destek Programı" çerçevesinde, Marka “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı” ile "İş Birliği Protokolü" imzaladı



 02.Aralık.2010 tarihinde İzmit’te düzenlenen imza töreni Kocaeli Valisi ve aynı zamanda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Topaca himayesinde gerçekleşti.
İmza törenine Kuveyt Türk adına, Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz ve Kurumsal Pazarlama ve Ürün Geliştirme Grup Müdürü Ömer Karakuş,  İstanbul Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Er, İzmit Şube Md. Yüksel Keleş ve Bölge Şube Müdürleri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı adına da Genel Sekreter Erkan Ayan, Yön. Krl. Üyesi ve Kocaeli İl Genel Meclisi Başkanı Ali Ayaz ile ajans yetkileri katıldı.
Daha sonra söz alan Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, öncelikle kurum olarak uzun zamandır KOBİ’lere uygun şartlarla finansal katkı sağladıklarını, çok önemli olarak gördükleri Doğu Marmara Bölgesi için, Kalkınma Ajansı ile gerçekleştirdikleri bu anlaşma ile bölgenin gelişimine sağlayacakları katkıdan ötürü duydukları mutluluğu dile getirdi. 
Yapılan bilgilendirmede özetle “KOBİ’lere sağlanacak finansman desteğinin; müşteri segmentine bağlı olarak aylık %0,79 dan başlayan kar oranları ve 48 aya varan vadelendirme seçenekleri ile kullandırılacağı, proje komisyonu olarak alınacak tutarın ise yine müşteri segmentine bağlı olarak yıllık %0,5-%1 (Binde 5 ile Yüzde 1) olarak uygulanacağı, firma talebine bağlı olarak 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabileceği” açıklamasına yer verildi  .
Ayrıca proje kapsamında Banka tarafından yararlanıcı firmalar lehine Marka’ya verilecek Teminat mektupları için uygulanacak yıllık komisyon oranı da %1 olarak tespit edildi.      
Kuveyt Türk,  eş-finansman desteği kapsamındaki başvurulara 5-15 gün arasında cevap verecek. Açıklanan kredi kar oranları 4 ay süreyle geçerli olacak. Banka, bu süre sonunda piyasa şarlarındaki değişime bağlı olarak kredi oranlarında  değişikliğe gidebilecek. 
Bankanın sunduğu diğer imkanlar ise; Kalkınma Ajansı ve yararlanıcı firmalardan hesap işletim ücreti ve EFT komisyonu alınmayacak. İnternet işlemleri ücretsiz olacak.
Banka bu süreçte, eş-finansmanı kullanma hakkı elde eden başvurular için, işletme kredileri dışında ucuz maliyetli ve uzun vadeli Körfez kaynaklı (Bahreyn) kredileri de müşterilerine sunabilecek.
Kuveyt Türk yetkilileri, Marka’ya başvurmuş ancak Mali Destek programından kaynak yetersizliği nedeni ile yararlanamayacak olan firmaların projelerini, Kuveyt Türk şubelerine  başvurmaları durumunda değerlendirmeye alabileceklerini belirtmişlerdir.     
Söz konusu protokol Kalkınma ajansları ile Katılım Bankaları arasında yapılan ilk işbirliği anlaşması olma özelliğini taşıyor.  
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz; Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Arif Demir; Kocaeli İl Planlama ve Koord. Müdürü Nevzat Göçer; Kocaeli San. Ve Tic. İl Müd. Yrd. İhsan Ertuğrul; Kocaeli İl Çevre Orman Müd. Mustafa Yılmaz; Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman; Kocaeli Gebze Ticaret Odası Yön. Krl. Bşk. Nail Çiler; Tema Vakfı Kocaeli Şubesi Temsilcisi Nermin Tol, Kocaeli Gebze Org. San. Bölgesi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Güngör ve kalabalık bir protokolün izlediği tören, düzenlenen yemek davetiyle devam etti.


Geri Dön