02 / 05 / 2024

Kuveytli mühendis kızlara burs desteği!

Kuveytli mühendis kızlara burs desteği!

Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi Kuveyt'te de hayata geçiyor. Kuveyt Üniversitesi ile protokole göre, elektrik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs verilecek.



Limak Vakfı öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile hayata geçirilen "Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi" Kuveyt'te başlıyor. 


Proje için Kuveyt Üniversitesi ile protokol imzalandı. Proje sayesinde ülkede elektrik, endüstri, inşaat, makine ve çevre mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Burs desteğinin yanı sıra  staj, sosyal mühendislik programlarına katılım imkanı da verilecek. 


uveyt Bayındırlık Bakanlığı'nın kadın müsteşarı Awatef Alghunaim, konu ile ilgili olarak "Mühendis kızlarımız bu proje ile elde edecekleri bilgileri, kazanımları ülkemizdeki diğer mühendislerimize transfer edecek" dedi. Alghunaim, "Bir kadın olarak böyle bir projenin başında olmaktan gurur duyuyorum. Kuveyt'in 2035 hedefi kapsamında üç önemli mega projelerimiz var. Bunlardan biri Şeyh Jaber El Ahmed El Sabah geçit yolu, 750 milyon Kuveyt dinarından fazla bütçesi var. İkincisi Mübarek El-Kabir liman projesi, üçüncüsü de uluslararası havaalanı. Bunlar yeni Kuveyt'in kapılarını açacak. Bu projelerde kadın mühendislerin görev alması bizim için de çok önemli. Limak'ın kadın mühendis programını önemsiyoruz. Havalimanı inşaatında da deneyim kazanacak kız mühendislerimiz bilgilerini diğer arkadaşlarına aktaracak" şeklinde konuştu.



Sabah


Geri Dön