Mühendis ve mimar odaları bilirkişi yetki belgesi!
Mühendis ve mimar odaları bilirkişi yetki belgesi nasıl alınır? Mühendis ve mimar odaları bilirkişi yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte yönetmelikte sıralanan yasal hükümler bu haberde...
Mühendis ve mimar odaları bilirkişi yetki belgesi!
Bilirkişi yetki belgesi ve bilirkişi meslek içi eğitim seminerleri ile ilgili ilkeler, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilirkişi Yönetmeliğinde sıralanıyor. Buna göre mühendis bilirkişi yetki belgesi ile mimar bilirkişi yetki belgesi için seminerlerin başarı ile tamamlanması gerekiyor.
Konu ile ilgili Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilirkişi Yönetmeliğinde yer alan hükümler aşağıda sıralanıyor:
Odalar tarafından düzenlenen Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Seminerlerini başarıyla tamamlayan mühendis ve mimarlar, Bilirkişi Yetki Belgesi almaya hak kazanırlar.
Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Seminerleri, Bilirkişi Yetki Belgesinin verilmesi, yenilenmesi ve iptali ile sicillerin tutulmasına ilişkin ilkeler TMMOB ve bağlı Odalarca belirlenir.
Süre
Madde 10 - Odalar; şube, bölge birimi ya da uygun görülen bir başka yerde yılda en az bir kez olmak üzere Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Semineri düzenler.
Eğitim programı
Madde 11 - Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Seminerleri, TMMOB‘ce onaylanan programlara uygun olarak ilgili Odalarca yapılır.
İstenecek belgeler
Madde 12 - Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Seminerlerine yapılan başvurularda; belgelendirilmesi zorunlu mesleki deneyim belgeleri ile bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen belgeler yanında ilgilinin beyanı esas alınır.
Ücret
Madde 13 - Bilirkişi Meslek İçi Eğitim Semineri, Bilirkişi Yetki Belgesi yenileme, eğitim ile sicil işleri ve benzeri işlemler ücret karşılığı yerine getirilir. Ücrete ilişkin esaslar Odaların önerisi ve TMMOB Yönetim Kurulunun onayı ile yürürlüğe girer.