02 / 05 / 2024

Kuveytli Murabahat gıda sektörüne girdi!

Kuveytli Murabahat gıda sektörüne girdi!

Murabahat Gayrimenkul Çözümleri Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Grup gıda sektörüne iddialı bir giriş yaparak EYG Grup'un iştiraki Üç Öğün Hazır Yemek A.Ş. ile ortak oldu. Yeni sektörler için de hazırlıklar sürüyor...



Murabahat Gayrimenkul Çözümleri Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Grup gıda sektörüne iddialı bir giriş yaparak EYG Grup'un iştiraki Üç Öğün Hazır Yemek A.Ş. ile ortak oldu.  Yeni sektörler için de hazırlıklar sürüyor... 


Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions, gayrimenkul alanındaki iddiasını yeni sektörlere de taşıyor. Bu amaçla şirket gıda sektörüne yatırım yaptı ve EYG Grup'un iştiraki Üç Öğün Hazır Yemek A.Ş.'nin yüzde 50 hisselerini satın aldı. Murabahat kaliteli, lezzetli  ve sağlıklı hizmeti standart hale getirerek sektörün önemli oyuncuları  arasına girmeyi hedefliyor. 

 

Türkiye’de yatırımlarının devam edeceğini belirten Murabahat Türkiye (Mresco Türkiye) CEO’su Oya Zingal Dural, “Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine olan inancımız büyük. 2008 yılından beri Türkiye’deki süregelen gayrimenkul yatırımlarımıza gıda sektörünü de eklemiş bulunuyoruz. Hedefimiz gıda sektörünün önemli oyuncularından biri olmak. Önümüzdeki dönemde başka sektörlerde de yatırım yapma planımız var. Olasılıkları ve teklifleri değerlendiriyoruz. Orta vadede portföyümüzü genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.


Üç Öğün Hazır Yemek ile ortaklık anlaşması halen Rekabet Kurumu'nun incelemesinde bulunuyor. Kurumun  onay vermesiyle birlikte devir işlemi tamamlanmış olacak. Plana göre, yüzde 50 hissesi Murabahat Real Estate’e ait Üçöğün Catering Hizmetleri A.Ş. ismi ile yeni bir firma kurulacak.

 

 



Geri Dön