29 / 04 / 2024

Kuveyt'te yapılacak gayrimenkul fuarı ertelendi!

Kuveyt'te yapılacak gayrimenkul fuarı ertelendi!

Kuveyt Hükümeti, 17 Eylül'de başlayacak uluslararası gayrimenkul fuarını erteledi. Hükümet, aralarında Türk müteahhit ve proje geliştirici şirketlerin de olduğu katılıma firmalara yönelik inceleme başlatıldığım bildirdi...



Kuveyt'te bu ay yapılacak gayrimenkul fuarı, aralarında Türkler'in de olduğu katılımcı firmalara yönelik inceleme nedeniyle ertelendi.  Kuveyt Hükümeti, 17 Eylül'de başlayacak uluslararası gayrimenkul fuarını erteledi. Hükümet, aralarında Türk müteahhit ve proje geliştirici şirketlerin de olduğu katılıma firmalara yönelik inceleme başlatıldığım bildirdi. Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan bazı olumsuz gelişmeleri gündemine alan Kuveyt makamlan, ülkelerinde yapılacak gayrimenkul fuarının daha sağlıklı bir zeminde yapılması konusunda tedbir aldı. Fuar öncesi katılımcı firmalara şok denilecek incelemeler başlatan Kuveyt Hükümeti'nin kararı merakla bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan fuar düzenleyicileri İnrema ve Dubai merkezli AYN Group, Kuveyt Gayrimenkul Zirvesi 2013'ün Kuveyt Ekonomi Bakanlığı tarafından ileri bir tarihe ertelendiğim hatırlattı.
 
Gruptan yapılan açıklamada, "Kuveyt Ekonomi Bakanlığı'nın bu süreçte aldığı bir takım önlemler sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir Yeni fuar tarihi kısa zamanda duyurulacaktır" denildi.

Ders niteliğinde
Gayrimenkul yorumcuları, Kuveyt Hükümeti'nin Türk müteahhit ve proje geliştiren firmaları incelemeye almasının sektör için önemli mesajlar verdiğini ve bir ders niteliğinde olduğunu söylediler. Sektörde kayıt dişiliğin önlenmesi ve şeffaflığın sağlanmasının elzem olduğunu belirten yorumcular, "Kuveyt Hükümeti, yatırımcısını koruma adına böyle bir adım atabiliyor. Türk Hükümeti neden Kuveyt'in hassasiyetini göstermiyor? diye sordular. Yorumcular ekim ayında gerçekleştirilecek Dubai Cityscape uluslararası gayrimenkul fuarırun da ertelenebileceğini kaydettiler.

 

Sözcü


Geri Dön