27 / 04 / 2024

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım A.Ş. 8,5 milyon liralık sermaye artırımı gerçekleştirdi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım A.Ş. 8,5 milyon liralık sermaye artırımı gerçekleştirdi!

Gayrimenkul projelerini hayata geçirebilmek için kurulmuş bir yatırım şirketi olan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (KUYAŞ), iç kaynaklarından ortaklarına bedelsiz hisse dağıtarak, sermaye artırımı gerçekleştirdi...



Gayrimenkul projelerini hayata geçirebilmek için kurulmuş bir yatırım şirketi olan Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım A.Ş. (KUYAŞ), iç kaynaklarından ortaklarına bedelsiz hisse dağıtarak, sermaye artırımı gerçekleştirdi. 

Sermaye artırımı için Ocak 2014’te Sermaye Piyasaları Kurulu’na (SPK) başvuran KUYAŞ’a onay çıktı. Sermayesini 8,5 milyon artıran KUYAŞ’ın toplam sermayesi ise 9 milyon TL’yi aştı. Özvarlığı 85 milyon liraya yaklaşan şirket, bedelsiz hisse dağıtımını ise Mart 2014 sonuna kadar gerçekleştirecek.


Borsa İstanbul’da 2012 yılında işlem görmeye başlayan 1826 ortaklı KUYAŞ, geçtiğimiz yıl karlarından 8 milyon 512 bin 337,72 liralık kısmını sermayeye ekleme kararı aldı. Ocak 2014’te bedelsiz sermaye artırımı için SPK’ya başvuran KUYAŞ’a onay çıktı. Bununla birlikte hisseleri yüzde 50’den fazla değer kazanan şirketin sermayesi ise 9 milyon 72 bin 932,72 TL’ye ulaştı. Başarılı bir ortaklık yapısına sahip olan KUYAŞ, sermaye artırımına bağlı olarak bedelsiz hisse dağıtımını ise ay sonuna kadar gerçekleştirecek. 2.Ulusal Pazara çıktıktan sonra ortak sayısı 2700’lere ulaşan KUYAŞ’ın hisseleri değer kazanmaya devam ediyor.


Gayrimenkul projelerini hayata geçirebilmek için kurulmuş bir yatırım şirketi olan KUYAŞ’ın Yönetim Kurlu Başkanı Sait Erdal Metiner, bedelsiz sermaye artırımı ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

Örnek bir kooperatif olan Kuyumcukent’in bugüne kadar görülmemiş bir atılım yaparak hem mülk sahibi üretici ve kiracılarına, hem de ortaklarına değer kazandırdığından söz eden Sait Erdal Metiner “Biz kuyumcular kooperatifi olarak yola çıktık ama Türkiye'de gayrimenkul sektörünün gelişimini öngörerek Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’yi kurarak şirketleştik. Sonrasında fonksiyonunu tamamlayan Kooperatifi KUYAŞ ile birleştirdik. KUYAŞ olarak borsada işlem gören bir şirket statüsü ile 2014’e başarılı bir giriş yaptık ve 8 milyon 512 bin 337,72 TL liralık bir sermaye artırımına gittik” dedi.  


Özvarlığı 85 milyon liraya yaklaştı


Bugüne kadar Kooperatif dahil 550 bin metrekarenin üzerinde inşaat alanı, yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımı, Kuyumcukent imalat bölümü, Wedding World Alışveriş Merkezi, İstanbul Vizyon Park Ofis Blokları gibi projeleri hayata geçirdiklerinden bahseden Sait Erdal Metiner, “KUYAŞ’ın Aralık 2013 sonu itibarı ile bağımsız denetimden geçmiş özkaynak toplamı 83 milyon 91 bin 50 TL ye ulaştı. Bu özvarlık ile 2014’te yeni projeler hayata geçireceğiz” dedi.     

 


Geri Dön