28 / 04 / 2024

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin desteği ile Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı. 



Türkiye'nin tecrübesi ile Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bağlı Lefkoşa'da inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışması sona erdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi hastanenin inşaatına yönelik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada hastanenin ihale sürecinin devam ettiği belirtildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığından ülkeye gelen ekip hastane projesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. Ekip, hastanenin inşa edileceği arsa ve zeminde incelemelerde bulundu. 4 Haziran'dan itibaren çalışan ekip çalışmalarını tamamladı.

Kuzey Kıbrıs ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı teknik ekibi, KKTC Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığın'da çalışan Planlama İnşaat Dairesi yetkilileriyle fikir alışverişi yaptı.

Önceki gün konuşma yapan KKTC Başbakanı Ersan Saner, "Hastanenin yapılacağı yerde zemin emniyet etütleri de tamamlandı. Proje çalışmaları olması gereken noktada devam ediyor. Hedefimiz 15 Kasım'da temelini atmak" açıklamasında bulunmuştu.

KKTC Acil Durum Hastanesi inşaatında sona geliniyor!


Geri Dön