02 / 05 / 2024

Kuzey Kore'deki kayak merkezinin inşasına başlandı!

Kuzey Kore'deki kayak merkezinin inşasına başlandı!

Kuzey Kore'de inşasına başlanan ve uluslararası standartlara sahip olacak kayak tesislerinin kışa yetiştirilmesi için orduya çalışmaları hızlandırma çağrısında bulundu.




Kuzey Kore'ye uygulanan uluslararası ambargolar nedeniyle ülkede kayak malzemesi bulunmazken, Kim'in yerli kayak malzemesi üretilmesi talimatı verdiği bildirildi.


Kuzey Kore lideri Kim'in, Wonsan şehri yakınlarındaki Masikryong bölgesinde inşa edilen kayak merkezinin kışa yetiştirilmesi için bizzat ilgilendiği belirtildi.


Pistlerin toplam uzunluğunun 100 kilometreyi aşacağı belirtilen tesislerin inşasında hiç bir masraftan kaçınılmayacağı ifade ediliyor. Tesiste otellerden helikopter pistine pek çok yapının bulunması planlanıyor. Kuzey Kore'ye uygulanan uluslararası ambargolar sebebiyle ülkede lüks tüketim malzemesi kategorisinde yer alan kayak malzemeleri bulunmuyor. Kim'in kayak malzemelerinin ülkede üretilmesi için de ayrıca talimat verdiği bildirildi.


Spora, özellikle basketbola yoğun ilgisi olduğu bilenen Kuzey Kore lideri Kim'in kayak sevgisinin, İsviçre'de uluslararası okulda geçirdiği öğrencilik günlerinden geldiği biliniyor. 


Kuzey Kore ulusal televizyonu KCNA, kayak tesisi konusunda oldukça heyecanlı olduğu bildirilen Kuzey Kore liderinin tesisler hakkında "ülkeyi kayak dalgası saracak" dediğine yer verirken, muhtemel turist akınına karşı bölgedeki askeri pistin havaalanına çevrileceğini aktardı.


Babasının ölümü üzerine Aralık 2011'de ülke yönetimini devralan Kim Jong-un'un daha yumuşak bir yönetim sergilemesi bekleniyordu ancak Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri ve savaş tehditleri, gerginliği yeniden tırmandırmıştı.


AA


Geri Dön