17 / 05 / 2024

Kuzey Kore\'deki kayak merkezi

Kuzey Kore\'deki kayak merkezi

Kuzey Kore'de inşasına başlanan ve uluslararası standartlara sahip olacak kayak tesislerinin kışa yetiştirilmesi için orduya çalışmaları hızlandırma çağrısında bulundu.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Güney Kore'de yatırımcıların korunması amacıyla kripto paralara vergi getirilmesi gündeme gelmişti. Peki Güney Kore'de kripto paralara vergi gelecek mi? Güney Kore'deki kripto para vergilendirmesinde son durum ne? 

Kore'deki fahiş konut fiyatlarına çözüm geliyor mu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat, bugünkü köşesinde Kore Başkanı Yoon Seok-joul tarafından masaya yatırılan konut sorununu ve çözümünü kaleme aldı. İşte Osman Arolat'ın 'Kore’nin başkanlık seçimini okumak' başlıklı yazısı...

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Kuzey Hwanghae'deki selde 179 sosyal konut hasar gördü!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir şehri ziyaret etti. Şehirde en az 179 sosyal konut hasar gördü..

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Güney Kore’deki bir şantiyede facia: 36 ölü 10 yaralı!

Güney Kore'nin Gyeonggi bölgesindeki bir şantiyede yangın çıktı. Olay sonucunda 36 işçi hayatını kaybederken, 10 işçi de yaralandı.

Radisson Hotel Group Türkiye’deki 25'nci otelini Sakarya'da açtı!

Radisson Blu, Türkiye’nin kuzey batısında yer alan Sakarya'da Türkiye'deki 25'nci otelini açtı. Radisson Blu Hotel Sakarya resmen hizmete açıldı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Kuzey Kore\'deki kayak merkezi Haberi

Kuzey Kore\'deki kayak merkezi


Kuzey Kore'ye uygulanan uluslararası ambargolar nedeniyle ülkede kayak malzemesi bulunmazken, Kim'in yerli kayak malzemesi üretilmesi talimatı verdiği bildirildi.


Kuzey Kore lideri Kim'in, Wonsan şehri yakınlarındaki Masikryong bölgesinde inşa edilen kayak merkezinin kışa yetiştirilmesi için bizzat ilgilendiği belirtildi.


Pistlerin toplam uzunluğunun 100 kilometreyi aşacağı belirtilen tesislerin inşasında hiç bir masraftan kaçınılmayacağı ifade ediliyor. Tesiste otellerden helikopter pistine pek çok yapının bulunması planlanıyor. Kuzey Kore'ye uygulanan uluslararası ambargolar sebebiyle ülkede lüks tüketim malzemesi kategorisinde yer alan kayak malzemeleri bulunmuyor. Kim'in kayak malzemelerinin ülkede üretilmesi için de ayrıca talimat verdiği bildirildi.


Spora, özellikle basketbola yoğun ilgisi olduğu bilenen Kuzey Kore lideri Kim'in kayak sevgisinin, İsviçre'de uluslararası okulda geçirdiği öğrencilik günlerinden geldiği biliniyor. 


Kuzey Kore ulusal televizyonu KCNA, kayak tesisi konusunda oldukça heyecanlı olduğu bildirilen Kuzey Kore...