27 / 04 / 2024

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.



Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden sonra arama kurtarma çalışmalarına katılan Kore Afet Yardım Ekibi'yle bir araya geldiği etkinlikte, "Yardımlaşmalarımız iki ülkenin gerçek kardeş ülke olduğunu gösteren bir sembol olacak." dedi.

Verilen detaylara göre, Güney Kore'nin  Ankara  Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yoon, depremlerden sonra Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiple buluştu.

Güney Kore den Türkiye deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, arama kurtarma ekibiyle bir araya geldiği yemekten sonra önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Türkiye'deki yardım çalışmalarında gösterilen dayanışma ruhu, Kore ve Türkiye'nin zor zamanlarında birbirlerine yardım eden gerçek dostlar olduğunu yeniden hatırlattığını kaydeden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, artçı sarsıntıların devam ettiği ve soğuk hava koşullarının hüküm sürdüğü zor durumlarda, ekipteki üyelerin özveri ve çabalarına minnettar olduğunu kaydetti.


Geri Dön