09 / 05 / 2024

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.



Açıklamasında deprem bölgelerinin yeniden inşası ve toparlanması için yardımların sürdürüleceğini dile getiren Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, hükümet ve özel sektörün geçici konut projelerine katılmak için 10 milyon doların üzerinde kaynak sağlayacağını belirtti.

Yoon açıklamasında Türkiye'ye 250 konteyner ev temin edileceğini de kaydederek, "Yardımlaşmalarımız iki ülkenin gerçek kardeş ülke olduğunu gösteren bir sembol olacak." dedi.

Güney Kore den Türkiye deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, dünyada özgürlüğün, barışın ve refahın sağlanması için küresel bir merkez olarak ülkelerinin statüsüne uygun bir şekilde katkıda bulunmaları gerektiğini kaydeden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, geçmişte uluslararası toplumun yardımını alarak yeniden kalkınan Kore'nin şimdi zor durumdaki ülkelere acil yardım ekibi göndererek uluslararası toplumda sorumluluk aldığını dile getirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, arama kurtarma ekibinin çabaları ile Güney Kore'ye dünya genelinde farklı bir gözle bakıldığını belirterek, ekibe Kore halkı adına teşekkür etti.

Verilen detaylara göre, asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden sonra 8 Şubat tarihinde Türkiye'ye ulaşan 121 kişilik Kore Afet Yardım Ekibi ve Hatay'da 8 kişiyi enkazdan kurtarırken 19 kişinin de cansız bedenine ulaşmıştı.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

İstanbul'da korkutan manzara! Betonunda midye kabukları olan köprü tedirgin etti!


Geri Dön