28 / 04 / 2024

Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Güney Kore’den kripto para konusunda büyük bir hamle geldi. Güney Kore, yatırımcıları korumaya odaklanan kripto yasa tasarısını onayladı.



Kripto para yasa tasarısı, Güney Kore’nin dijital varlık konusunda kanuni olarak attığı ilk somut adım olarak kabul ediliyor. Güney Kore Ulusal Meclisi, Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Kanunu’nu geçen haftanın son gününde kabul etti. Bu sayede, Güney Kore’de kripto varlık ticaretini kanuni bir çerçevede kontrol altına almak adına önemli bir adım atılmış oldu. Söz konusu kanunun 2024’de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu gelişme, kripto varlıkların Güney Kore’de tanınması anlamına geliyor. Aynı zamanda, yatırımcıları riske atabilecek kural dışı eylemler için verilecek cezaları da içeriyor. 

 Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Kanun tasarısında ön plana çıkan maddeler arasında kripto para konusunda faaliyet gösteren şirketlerin kullanıcı varlıkları ile işlem yapmasının önüne geçilmesi, varlıkların sigorta çerçevesine alınması ve belirli oranlarda soğuk cüzdanlarda tutulması gibi kriterler yer alıyor. Bunun yanı sıra, kripto para servis sağlayıcılarının tüm işlemleri kayıt altında tutarak düzenli bir biçimde raporlaması da gerecek. 

tr.investing.com’un haberine göre, Güney Kore’deki kripto yasa tasarının onaylanmasıyla birlikte ülkenin finansal hizmetler komisyonunun, şirketleri, düzenleme ve denetleme yetkisini de bulunacak. Bununla beraber, Güney Kore Merkez Bankası ise kripto şirketlerinden veri talep etme hakkına sahip olacak.

İşte kripto paraya ilişkin diğer gelişmeler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön