12 / 05 / 2024

Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

Güney Kore’den kripto para konusunda büyük bir hamle geldi. Güney Kore, yatırımcıları korumaya odaklanan kripto yasa tasarısını onayladı.



GÜNEY KORE, TERRA’NIN ÇÖKÜŞÜ SONRASI ELEŞTİRİLMİŞTİ

Güney Kore, 2022’de tüm kripto sektörünü oldukça zor duruma sokan ve milyarca dolarlık zarara neden olan TerraForm Labs’ın çöküşünden sonra ciddi şekilde eleştirildi. TerraForm Labs, Güney Kore merkezli bir platformdu. Ayrıca, ülke otoritelerinin kripto sektörüne yönelik gevşek bir politika izlediğine ilişkin eleştiriler oldukça fazlaydı. Bu çöküşten sonra ülkede kripto sektörüne ilişkin denetimler sıkılaştı. Denetleme faaliyetlerinin yükselmesi neticesinde Güney Kore kripto yatırımcılarını korumaya ilişkin kanun tasarısını kabul ederek bu alandaki kararlı tavrını ortaya koydu. 

 Güney Kore’den kripto düzenlemelerinde önemli hamle!

AVRUPA, KRİPTO DÜZENLEMELERİNDE ÖNE ÇIKAN BÖLGE KONUMUNDA

Öte taraftan, küresel çapta kripto endüstrisini kapsayan kanuni düzenlemelerde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bunun en büyük örneği, Avrupa bölgesinde önceki aylarda onaylanan kripto varlık piyasaları yasası olan MiCA’nın kabul edilmesi oldu. MiCA’nın resmi olarak gelecek sene yürürlüğe alınması bekleniyor.

EYT’den emekli olamayana müjde geldi! Hayaller gerçek oluyor!

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Ferrari’den büyük ses getirecek iki yeni araç!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön