27 / 04 / 2024

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

Güney Kore, dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’un kurucusu olduğu ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla’ya 2,2 milyon ceza kesti. Peki Tesla’ya bu ceza neden kesildi?



Dünyanın en çok habere konu olan şirketlerinden Tesla, bu kez de Güney Kore tarafından kesilen bir cezayla gündeme geldi.

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

Güney Kore yönetimi tarafından, dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya 2,2 milyon dolar ceza kesildiği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz sene yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle değerinin üçte ikisini yitiren ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya bir kötü haber de Güney Kore’den geldi.

İddiaya göre, Güney Kore’nin, Elon Musk’un kurucusu olduğu ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla’ya 2,2 milyon ceza kestiği duyuruldu.

Güney Koreli Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (FTC), Tesla tarafından Ağustos 2019’da yayımlanan reklamlarda, aracın şarj olma hızına, sürüş menziline ve yakıt tasarrufuna ilişkin verilen bilgilerin “abartılı” olduğuna hükmetti.

Yayınlanan reklamda belirtilen ifadelerin, aracın yalnızca şehir içinde ve ortalama bir sıcaklıkta katettiği mesafe için “mümkün” olabileceğini bildiren FTC, farklı şartlar altında alınan mesafenin daha kısa olduğuna karar verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön