10 / 05 / 2024

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

Güney Kore, dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk’un kurucusu olduğu ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla’ya 2,2 milyon ceza kesti. Peki Tesla’ya bu ceza neden kesildi?



Mahkeme tarafından ayrıca, Tesla’nın süper şarj cihazlarının arabaları 15 veya 30 dakikada “kilometrelerce yol alabilecek kadar” şarj edebileceğine ilişkin reklam verilerinin “en iyi koşullar altında” sağlanabileceği ancak normal koşullarda elde edilemeyeceği kararına vardı.

Tesla’ya bir darbe de Güney Kore’den geldi, 2,2 milyon dolarlık ceza neden kesildi?

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, FTC tarafından geçen yıl şubat ayında açılan soruşturmanın ardından şirketin Güney Kore web sitesinde yayımlanan reklamını değiştirmek zorunda kalmıştı.

Diğer taraftan FTC, Tesla’nın ürün iptali konusunda tüketicilere yeterli bilgi sağlamadığı için Elektronik Ticaret Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete Güney Kore para birimiyle 1 milyon won ek ceza vereceğini açıkladı.

Veriler, Tesla’nın 2020’nin ilk yarısında Güney Kore elektrikli araç piyasasında yüzde 43,3’lük paya sahip olduğunu da ortaya çıkardı.

ABD’li ünlü iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, 2022 sonlarına doğru aldığı darbelerle, yatırımcısına da büyük şok yaşatmış, analistler tarafından şirketin geleceği tartışılmaya başlanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön