27 / 04 / 2024

Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Güney Afrika vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?



Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Güney Afrika Cumhuriyeti (bilinen adıyla Güney Afrika), Afrika'nın en güney ucunda yer alan bir ülkedir. Güneybatısında Atlas Okyanusu, güneydoğusunda Hint Okyanusu vardır. 


Kuzeyde Namibya, Botsvana ve Zimbabve, kuzeydoğusunda Mozambik ve Swaziland vardır. Küçük bir krallık olan Lesotho ise Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alır. Afrika kıtasının güney kesiminin hemen hemen yarısını kaplamaktadır.


Peki, Güney Afrika vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre, yabacı ülke vatandaşları mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den ev alabiliyor.


Buna göre Türkiye'den ev almak isteyen Güney Afrika vatandaşlarının yalnız gerekli belgeleri temin etmeleri ve tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön