03 / 05 / 2024

Orta Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Orta Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Orta Afrika vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan ev sahibi olabiliyor mu? Tapu Kanuna göre Orta Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Orta Afrikalılar Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?



Orta Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Orta Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta bölümünde yer alan, denize kıyısı bulunmayan karasal bir ülkedir. 


Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Çad, Sudan, Güney Sudan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti ve Kamerun oluşturmaktadır. Ubangi-Chari ismi ile geçmişte Fransa sömürgesi olan ülke, 1960 yılında bağımsızlığına kavuşmuştur.


Peki, Orta Afrika vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan ev sahibi olabiliyor mu? Tapu Kanuna göre Orta Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Orta Afrikalılar Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi? 


2644 sayılı Tapu Kanunu’nun Mayıs ayında yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesine göre yabancılar, Türkiye'den mütekabiliyet şartı olmadan gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Ancak, yabancı bir kişinin Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümünün 30 hektarı geçmemesi gerekiyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Orta Afrika vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön