04 / 05 / 2024

Kuzey Makedonya'daki SkyCity projesi 2021'de tamamlanacak!

Kuzey Makedonya'daki SkyCity projesi 2021'de tamamlanacak!

Eser Cevahir yaptığı açıklamada, "250 milyon Euro değerinde SkyCity projesinin yüzde 80'ini tamamladık, 2021'de projeyi sonlandırmayı planlıyoruz" dedi.



Eser Cevahir, Cevahir Holding'in kurucusu rahmetli İbrahim Cevahir'in 7 çocuğundan en küçüğü. Capital'de yer alan habere göre, Amerika'da Lynn Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Harvard Extension School'da mastera başlayan fakat is yoğunluğu nedeniyle okula ara vermek durumunda kalan Eser Cevahir, Cevahir Holding bünyesindeki birçok farklı şirkette çalıştıktan sonra ilk önemli sorumluluğunu holdingin turizm grubunun is geliştirme ve operasyonlardan sorumlu yöneticisi olarak aldı. Türkiye'de kongre turizminin patlama yaşadığı 2008-2012 yılları arasında Cevahir otellerinin bu konuda etkin bir oyuncu olmasında rol oynadı, otellerin yeni pazarlara açılmasında öncülük yaptı. Yine grubun o dönem yoğun şekilde inşaat faaliyetleri yürüttüğü Libya'da Arap Bahan başlayıp da isler durma noktasına gelinceye kadar inşaat ve idari faaliyetlerde de deneyim kazandı. Libya'nın ardından Eser Cevahir, grubun Kuzey Makedonya'daki yatırım ve inşaat projelerinin sorumluluğunu üstlendi. Grubun ilk olarak Kuzey Makedonya'ya maden yatırımı için gittiğini, sonra inşaattaki fırsatları değerlendirme kararı aldığını belirten Cevahir, "2012 yılından itibaren Kuzey Makedonya'da inşaat faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar bölgenin en yüksek binalarını, en prestijli konut, ofis ve AVM projelerini hayata geçirdik. Halihazırda yürüttüğümüz 250 milyon Euro değerinde SkyCity projesinin yüzde 80'ini tamamladık, 2021'de projeyi sonlandırmayı planlıyoruz" diyor.

 

Kuzey Makedonya'nın holding için önemine gelince... Eser Cevahir bu küçük Balkan ülkesinin sinir komşularıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ediyor, "Ülke 2 milyonluk bir nüfusa sahip. Ancak serbest bölgesinde fabrika kurduğunuzda ciddi yatırım avantajları ve teşvikleri var. Bunun yanında yakın pazarlara satış yapmak için de değerli bir ülke. Biz ülkede inşaat alanında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz çünkü ülke halkı için konut ve ofis en güvenli yatırım araçları olarak görülüyor" diye konuşuyor.

 

 

Kuzey Makedonya'daki inşaat faaliyetlerinin yanı sıra Eser Cevahir yeni sektörlerle de ilgileniyor. İnşaat, gayrimenkul, turizm ve madencilik sektörlerinin geleneksel sektörleri olduğunu ancak dünyadaki yeni kazanç fırsatlarından faydalanmak adına yenilikçi sektörlere de baktıklarını belirten Cevahir, "Yeni fırsatları araştırıyoruz. Özellikle teknoloji odaklı isler ilgimizi çekiyor. Şimdilik küçük küçük bakıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu konuda daha net adımlar atabiliriz" diyor.

 

"2 BİN KURSİYERİMİZ VAR"

 

Eser Cevahir STK'lardaki rolüyle de yoğun bir ajandaya sahip. Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Uluslararası Balkan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcılığı, Bahçesehir Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Danışma Kurulu Üyeliği, Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı Yürütme Kurulu Başkanlığı, Yedy Gastronomik Derecelendirme Sistemi Balkanlar Direktörlüğü ve Makedonya Türkiye Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyor. Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı olarak 2 bin kursiyere eğitim verdiklerini anlatan Cevahir, "Bu eğitimlerin hepsi Ücretsiz Özellikle çocuklar sokaktan ve kötü alışkanlıklardan korumak için çok sayıda eğitim veriyoruz. Sadece robotik kodlama sınıfımızda 150 öğrencimiz var ve bundan gurur duyuyoruz" diyor.

 

 

 

 


Geri Dön