27 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük çalışmalarında iş kazası!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun viyadük çalışmalarında iş kazası!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmalarında beton blok işçilerin üzerine düştü. Bazı işçiler düşen bloğun altında kaldı.



Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında kaza meydana geldi.

Kuzey Marmara Otoyolu nun viyadük çalışmalarında iş kazası! 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kazada beton blok işçilerin üzerine düştü. Bazı işçiler düşen bloğun altında kaldı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  olay yerine intikal ettiğini söyleyerek, "5 işçimiz beton blokun altında kalmış, seslerinin geldiğini de söylüyorlar. İnşallah sağ bir şekilde kurtarırız" ifadelerini kullandı.

Kazanın saat 10.55 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Osmangazi Köprüsü bağlantı noktasında, beton blokun viyadüğe yerleştirilmesi sırasında düşmesi sonucu meydana geldiğini söyleyen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Şu anda enkaz altında kaç kişi olduğu konusunda çok somut bir tespit yok. 4 civarında işçimizin olabileceği söyleniyor. Bu ancak arama ve kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Arama çalışmalarımız büyük bir gayretle arkadaşlarımız tarafından sürdürülüyor. Enkaz altındaki bir kişinin bilincinin açık olduğu yönünde ilk bilgiler var ama bunlar ham bilgiler. Kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra daha net bir şekliyle ortaya çıkacak."

Vali Aksoy, kurtarma çalışmaları için bölgeye ulaşmada herhangi bir engelin olmadığını söyledi. Aksoy, "Bütün ekiplerimiz olay yerinde. Anında intikal etmiştir ve kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise şu şekilde konuştu: "5 işçimiz beton blokun altında kalmış, seslerinin geldiğini de söylüyorlar. İnşallah sağ olarak kurtarırız."

Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmasında beton bloğun düşmesi sonucu yaşanan kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.
 


Geri Dön