27 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi 26 Aralık'ta hizmete açılacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi 26 Aralık'ta hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketinin (TÜRASAŞ) Adapazarı ilçesindeki Sakarya Bölge Müdürlüğü ziyaretinde yaptığı konuşmada Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesiminin 26 Aralık'ta açılacağını dile getirdi. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketinin (TÜRASAŞ) Adapazarı ilçesindeki Sakarya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında TÜRASAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Metin Yazar ile diğer yetkililerden bilgi aldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit ile Akyazı arasındaki 72 kilometrelik kesimi de 26 Aralık'ta hizmete açmayı planladıklarını belirten Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

"Böylelikle 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'nu da tamamlamış oluyoruz. Bu büyük eseri de ülkemize vatandaşımıza, milletimize, ülkemize kazandırmış olacağız. 26 havalimanını 56'ya çıkarttık. Son 18 yılda 30 milyon yıllık yolcu sayısını 210 milyonun üzerine çıkarttık. Pandemi sürecinde hava yolu büyük bir darbe aldı, yolculuklar azaldı ama THY en çok uçuşta Avrupa'nın birinci hava yolu şirketi olarak geçen ay ilan edildi. Yine İstanbul Havayolu da en yoğun yolculukların yapıldığı havalimanlarından bir tanesi oldu. Yine uzayda, uydularımızı, özellikle 5A'yı bu ay sonunda  uzaya fırlatmak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Yine 5A'yı yine peşinden 6A'nın takiplerini yapıyoruz, ilerliyoruz. 
 
Kuzey Marmara Otoyolu Türkiye ve dünya için çok büyük öneme sahip!


Geri Dön