28 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açıldı!

Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine bağlanmasını sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açıldı. 



Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine bağlanmasını sağlayacak olan Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağladığı törenle açıldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; 10,2 kilometre uzunluğuna sahip 7'nci kesimin son 9,1 kilometrelik Habibler Kavşağı - Hasdal Kavşağı arasındaki bölüm 8,73 kilometresi ana gövde, 0,43 kilometresi bağlantı yolu olan bu kesimin, Habibler Kavşağı'ndan başlayarak, Cebeci maden ocaklarının güneyini kat edip Gazi ve Zübeyde Hanım Mahallelerinin altından 2x4 şeritli çift tüplü tünelle geçiyor.

Kuzey Marmara Otoyolu nun son kesimi açıldı!

Habibler Kavşağı - Hasdal Kavşağı kesiminde, 1 adet çift tüp tünel, 6 adet viyadük, 4 adet köprü, 1 adet üst geçit, 8 adet altgeçit, 14 adet menfez olmak üzere toplam 34 adet sanat yapısı yer alıyor. 

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sonradan eklediğimiz kısım hariç tamamını hizmete açtığımız Kuzey Marmara Otoyolu'nun ülkemize vakitten 1 milyar 650 milyon lira ve akaryakıttan 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2,6 milyar liraya yakın maddi katkısı, 351 bin ton da karbon emisyon azaltımı faydası olacaktır." dedi. Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul'un trafik sorununa kalıcı çözüm sağlayacağını dile getirdi. 

Habipler ve Hasdal kavşakları arasındaki 10,2 kilometrelik bölümün içerisinde yer aldığı Kınali-Odayeri kesimi üzerindeki tüneli, viyadükleri, köprüleri, alt geçitleri, menfezleriyle projenin hayati öneme sahip olduğunu aktaran Recep Tayyip Erdoğan, yalnız güzergah üzerindeki Cebeci Tüneli'nin uzunluğunun sol ve sağ tüpleriyle 7,8 kilometreyi geçtiğini dile getirdi. Hat üzerinde 6 adet viyadüğün de 2 kilometreden fazla uzunluğa sahip olduğunu dile getiren Erdoğan "Açılışını yaptığımız kısımla birlikte toplam yatırım bedeli 1,7 milyar dolar olan bu kesim, ileride inşası planlanan 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de bağlantısını teşkil edecektir. Habipler-Hasdal kavşakları bölümü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünden 2. Çevre Yolu'nu kullanarak gelen araçların Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy, Çam ve Sakura Hastanesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi gibi yoğun trafiği olan yerlere kolayca erişilmesini sağlayacaktır." şeklinde konuştu. 

İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkisinden başlayıp Sakarya'nın Akyazı ilçesi dahil olmak üzere tüm Otoyolu'nun tamamlandığını söyleyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 

Kuzey Marmara Otoyolu nun son kesimi açıldı!

"Bununla kalmıyor, Kuzey Marmara Otoyolu'nu 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir kesimiyle büyüterek toplamda 443 kilometreye çıkarıyoruz. İnşallah yeni eklediğimiz kesimi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız. Bu otoyol, İstanbul'un şehir içi ulaşımının yanında dünyanın iki kıtası arasındaki giderek yoğunlaşan insani ve ticari araç trafiği bakımından da hayati öneme sahiptir. Dünyanın en kalabalık metropolleri arasında yer alan İstanbul'a açtığımız bu nefes borusunun anlamını en iyi şekilde bu şehirde yaşayanlar biliyor. Otoyol üzerindeki Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya illerimiz de bu trafik rahatlığından istifade ediyor. TEM Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile çeşitli noktalarda entegre olan bu güzergah tamamlandığında Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'yla da birleşecektir. Böylece Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başından gelen Marmara Bölgemizi çepeçevre otoyolla kuşatmış olacağız.

Kuzey Marmara Otoyolu 7. kesimi Habipler-Hasdal kavşağı bölümü ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Askerliğimi yaptığım yer Hasdal. Yedek subaylığımı yaptım. Hizmetimizi sürdürdük. Burada önemli bir kavşağın düzenlenmesi ve açılığını yapıyoruz. Hayırlı olsun inşallah. Yol medeniyettir. İşte medeniyete giden bu yolculuğumuzda bu güzel yolları açmak bizlere nasip oldu, nasip oluyor."

Kuzey Marmara Otoyolu hangi ilçelerdeki arsa fiyatlarını fırlattı?


 


Geri Dön