01 / 07 / 2024

Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi inşa ediliyor!

Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi inşa ediliyor!

Henüz yapım aşamasındayken bile uluslararası alanda binlerce proje arasında aldığı ödüllerle "İlklerin projesi" olarak adını tarihe yazdıran Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde yine bir ilk gerçekleştiriliyor.



Henüz yapım aşamasındayken bile uluslararası alanda binlerce proje arasında aldığı ödüllerle "İlklerin projesi" olarak adını tarihe yazdıran Kuzey  Ankara  Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde (Kuzey Yıldızı) yine bir ilk gerçekleştirilerek, Türkiye'nin en görkemli "Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi" inşa ediliyor. 



BAŞKENT'in en önemli giriş noktalarından Esenboğa Havaalanı Yolu üzerinde bulunması nedeniyle prestij projesi olarak adlandırılan Kuzey Yıldızı, modern binaları, alttan ısıtmalı yolları, köprüleri, ışıklandırmaları ve son olarak kullanıma açılan 750 bin metrekare büyüklüğündeki muhteşem rekreasyon alanının ardından bu kez de yapımına başlanılan 65 bin metrekare büyüklüğündeki Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi ile göz kamaştırıyor. 

Uygulamaya koyduğu projelerle bir yandan Başkent'in çehresini gecekondulardan arındırarak modern ve çağdaş bir görünüme biiründüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu değişimlere imza atarken bir yandan da derin ve köklü tarihinin kültürü ve mimarisine sahip çıkarak geçmişin en güzel izlerini bugüne taşıyor. Bunun birçok güzel örneklerini görmeye başladığımız Başkent Ankara'da, Kuzey Yıldızı'nda inşasına başlanan Merkez Cami ve Külliye'si bunun en güzel örneği olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Kuzey Ankara Projesi kapsamında gerçekleştirilen Merkez Camii ve Külliyesi'nin sadece Başkent'e değil Türkiye'ye de hizmet verecek özellikte olacağını kaydeden Başkan Melih Gökçek, "Atalarımızdan bize kalan en önemli kültürel miraslardan biri olan, camisi, kütüphanesi, dinlenme yerleriyle ilim, sosyal yapılar ile ibadethanelerin iç içe bulunduğu Külliye kültürünü Kuzey Ankara'da yaşatacağız" dedi. Selimiye Camii ve Külliyesi başta olmak üzere birçok Külliye'nin Osmanlıdan miras kalan en güzel eserler olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, "Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi ileride planlanacak Kongre Merkezi ile birlikte Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm alanı sadece Ankara'nın değil tüm Türkiye'nin ilgi göstereceği oldukça büyük bir proje olarak hatırlanacaktır" diye konuştu. Merkez Camii ve Külliyesi'nin Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje alanı içerisinde rekrasyon alanı başta olmak üzere yaklaşık 65 bin metrekarelik manzaraya hakim bir bölgede inşa edildiğini kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Projenin içinde kapalı alanında 5 binin üzerinde yarı açık ve açık alanlar ile cami avlusu, revaklar, yan tereslar da dahil olduğunda toplam 15 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı Cami bulunuyor. 2"si 64 metre uzunluğunda 3 şerefeli, 2'si 46 metre uzunluğunda 2 şerefeli olmak üzere toplam dört minaresi olacak." 



Ticari Hayat 


Geri Dön