29 / 04 / 2024

Kuzu Effect ve Kumru Ankara! Kuzu Grup'tan dev yatırım!

Kuzu Effect ve Kumru Ankara! Kuzu Grup'tan dev yatırım!

Kuzu Grup, İstanbul’un en iddialı projesi SeaPearl Ataköy’den sonra Ankara’nın en iddialı iki projesi için kolları sıvadı. Kuzu Grup, Başkent’in en prestijli lokasyonlarından Oran ve Yıldız’da iki karma proje hayata geçiriyor.



Benzersiz manzara, çarpıcı mimari, yeni standartlar oluşturacak konfor öğeleri ve ihtişamın etkileyici yorumu Kuzu Effect ve Kumru Ankara'da bir araya geliyor. Kuzu Grup, yeni projeleriyle Ankara’ya verdiği değeri herkese hissettiriyor. Sadece bugünün değil, yarının ihtiyaçları da düşünülerek hayata geçirilen projeler ayrıcalıklı sosyal yaşam olanaklarıyla dikkat çekiyor. 


Kuzu Effect, Eymir Gölü’nün mavisiyle süslenmiş Ankara’nın en özel ormanı, ihtişam kavramına yeni standartlar kazandıran, elit markaları bir araya getiren açık çarsısı ve sınırlı sayıdaki rezidans/loft/studyo daireleri ile Oran’da seçkin ve ihtişamlı bir yaşam sunuyor.


Rezidans, ofis- stüdyo, loft ve açık çarşı fonksiyonlarını etkileyici biçimde bir araya getiren Kuzu Effect, yaklaşık 30.730 metrekare arsa alanı üzerinde 186.393 metrekare inşaat alanına sahip. Şehir, orman ve göl manzaralı Kuzu Effect’te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunuyor. 


Kuzu Effect’in rezidans kısmında 1+1’den 5+1’e kadar daireler, loft bölümünde 4+1 ve 5+1 daireler, stüdyo bölümünde 1+1, 2+1 daire ve home ofisler yer alıyor. 


Kuzu Effect ve Kumru Ankara! Kuzu Grup tan dev yatırım!


Ankara’nın en güzel konumundaki son iki arazisi

Başkent’e yeni bir soluk kazandıracak Kuzu Effect ve Kumru Ankara’yla ilgili bilgi veren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, Ankaralıları en etkileyici karma projeler ile tanıştırdıklarını söyledi. Kuzu, “Ankara’nın en güzel konumdaki son iki arazisinde inşa ettiğimiz Kuzu Effect ve Kumru  Ankara  projelerimiz ile Başkent'teki varlığımızı sürdürüyoruz. Kuzu Effect,  TOKİ  ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirdiğimiz bir projedir. Bu proje ile Çankaya Oran’ın en değerli noktasını yeniden yorumluyoruz. Şehirle bütünleşik, toplu taşım imkânı olan ve aynı zamanda şehrin sınırında ormanlarla çevrili ender bir konumda yükselen projemiz; Ankara’nın en önemli akslarından Turan Güneş Bulvarı üzerinde yer alıyor. Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimizin yaklaşık yatırım değeri 1 milyar TL’dir” dedi. 


Kuzu Effect ve Kumru Ankara! Kuzu Grup tan dev yatırım!


Doğaya saygılı proje

Güven Kuzu, “Leed Gold almayı hedefleyen Kuzu Effect projemizde yaklaşık 8 bin 200 metrekare yeşil alan bulunuyor. Kuzu Effect’te mevcut ağaçların çoğu korunarak ve teras çatılar yeşil çatı olarak değerlendirilerek doğaya saygılı bir çerçevede oluşturuluyor. Yapı sınırları ağaç konumlarına göre belirleniyor” dedi. 


Şehrin siluetine göz alıcı değer katıyor

2017 Eylül ayında teslim edilecek ve ünü Avrupa’yı aşan mimar Emre Arolat’ın Ankara’daki ilk projesi olma özelliğine sahip olan Kuzu Effect,  mimari çizgileriyle de şehrin siluetine göz alıcı bir değer katıyor. Emre Arolat’ın “Çok katmanlı bir süreç ve uzun soluklu bir tasarım dönemi neticesinde damıtılmış bir özgün çözüm olarak ortaya çıktı” cümlesiyle fikirsel sürecini özetlediği proje, başkentteki diğer birçok projeye de ilham verecek niteliklere sahip. 


Kuzu Effect'te her an yaşayan bir cadde mantığında yorumlanan açık çarşı, rezidans bölümünün zirvesinde misafirlerine ışıl ışıl bir şehir silueti sunan Skylounge ve prestijli toplantıların yeni adresi VIP lounge ile başkente nitelikli buluşma noktaları kazandırıyor.


Kuzu Effect’in rezidans bölümünde toplam 15 tane 1+1, 52 tane 2+1, 28 tane 3+1, 35 tane 4+1 ve 4 tane 5+1 daire yer alırken, loft bölümünde 11 tane 4+1, 12 tane 5+1 daire, yatay bölümde ise 28 tane 1+1 ve 18 tane 2+1 daire seçeneği bulunuyor. Konutların kullanılabilir metrekare aralıkları ise 79 ila 408 metrekare arasında değişkenlik gösteriyor. Konya Yolu’na 1,5 km uzaklıkta olan proje, havaalanına ise 41 kilometre mesafede yer alıyor.  Toplam 1500 araçlık kapalı otopark alanı mevcut olan Kuzu Effect’in sosyal donatı alanlarında ise çocuk oyun alanları, etkinlik alanları ve loungelar bulunuyor. 



Web: http://www.kuzugrup.com/


Haber Türkiye gazetesinde şöyle yer aldı:


Kuzu Grup Ankara'da iki projeye 1 milyar lira yatırdı!

Dünyanın en büyük 20 gayrimenkul şirketi arasına girmek isteyen Kuzu Grup, Ankara'da iki proje için 1 milyar liralık yatırım yaptı


Gayrimenkul sektöründe 72 yılda 500'ün üzerinde projeye imza atan Kuzu Grup, Ankara'nın Oran ve Yıldız semtlerinde hayata geçirdiği Kuzu Effect ve Kumru Ankara ile Başkent'e 1 milyar lira değerinde konut yatırımı yapacak. Rezidans, ofis- stüdyo, loft ve açık çarşı fonksiyonlarını bir araya getiren Kuzu Effect'te 203 konut, 44 ofis yer alırken, Kumru Ankara'da 164 konut ile açık çarşı bulunuyor. 


Eylül 2017'de teslim edilecek projelerin Ankara'da düzenlenen tanıtımı Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, TOKİ Finansman Daire Başkam Ayhan Karaca ve Kuzu Effect projesinin mimarı Emre Arolat'ın katılımıyla gerçekleşti. 


Toplantıda konuşan Güven Kuzu, Kuzu Effect'in TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirildiğini belirterek, "Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimizin yaklaşık yatırım değeri 1 milyar TL'dir" dedi. 1 yıl önce inşaatı başlayan Kuzu Effect'in yüzde 30'unun satışının gerçekleştiğini ifade eden Güven Kuzu, 750 milyon TL yatırım tutarına sahip Kuzu Effect'in Oran'da Eymir Gölü manzarasına sahip olduğunu, Kumru Ankara'nın ise 250 milyon TL yatırımla hayata geçirildiğini söyledi. 


Projeler bittikten sonra en az yüzde 50 prim yapacağım kaydeden Kuzu, Kumru Ankara'da metrekare fiyatının 6 ila 8 bin lira, Kuzu Effect'te ise 10 ila 12 bin lira arasında değiştiğini belirtti. Kuzu Grup olarak dünyada ilk 20 firma araşma girmeyi hedeflediklerini anlatan Güven Kuzu, Ankara'da yeni arsa baktıklarım ifade etti. Kuzu, İran ve Cezayir'de konut ürettiklerini ve aldıkları işin tutarının 2.5 milyar doları bulduğunu kaydetti. 


750 BİN TL'DEN BAŞLIYOR


Kuzu Effect'te 79 ile 408 metrekare arasında konutlar bulunurken, daire fiyatları 7S0 bin TL'den başlıyor. Kumru Ankara projesinde ise dairelerin büyüklüğü 66 ile 297 metrekare arasında değişiyor. 



Türkiye Gazetesi



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


KUZU Grup, İstanbul Ataköy sahilindeki Sea Pearl Ataköy projesinden sonra yönünü Ankara’ya çevirdi. TOKİ ile gelir paylaşım modeliyle inşa edilecek Kuzu Effect projesi Oran’da Turan Güneş Bulvarı üzerinde gerçekleştirilecek. 750 milyon lira yatırım değerine sahip projede rezidans, ofis-stüdyo, loft daire ve açık çarşı gibi alanların yer alacak. 46 kat ve 186 metrelik bir kulenin de yer alacağı projede evlerin metrekare satış fiyatı 10-12 bin lira. Kuzu Effect projesinde 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunacağını belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, ön taleple evlerin yaklaşık yüzde 30’unun satıldığını dile getirdi. Kuzu Grup’un Ankara’daki ikinci projesi olan Yıldız’daki Kumru Ankara ise 250 milyon lira yatırım değerine sahip. Projede yer alan 164 konutta metrekare satış fiyatları 6 ile 8 bin lira arasında değişiyor. Kumru Ankara İller Bankası arazisinde gelir paylaşımı modeliyle hayata geçecek. Her iki projede de evlerin 2017 Eylül’de teslim edilmesi planlanıyor. 


YENİ ARSA ARIYOR

İstanbul ve Ankara’da projeleri olduğunu belirten Güven Kuzu, İzmir’e de yatırım planladıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm süreci ile de ilgilendiklerini ifade eden Kuzu 3 ilde de arsa arayışına başladıklarını kaydetti. Yurtdışı yatırımlarına da hız vereceklerini belirten Kuzu, Ataköy’deki Sea Pearl projelerinde Katarlılar ile ortak çalıştıklarını ve bu sayede o bölgedeki yatırımcılarla ilişkilerinin geliştiğini söyledi. İran ve Cezayir’de 2.5 milyar dolar değerinde taahhüt işleri üstlendiklerini ifade eden Kuzu, “İran’da 20 bin konut teslim ettik, 37 bin konurun inşaatı sürüyor Cezayir’de 15 bin konut devam ederken, 15 bin konutluk yeni bir iş için de ön sözleşme imzaladık” diye konuştu.


EMRE AROLAT İMZALI

Kuzu Effect’in mimarlığını Emre Arolat üstlendi. Türkiye ve yurtdışında çok sayıda projeye imza atarken Ankara’da daha önce bir proje çalışmadıklarını belirten Arolat, “Ankara’da doğan, çocukluğu Ankara’da geçen bir mimar olarak bu ilde bir proje olmaması eksiklikti” dedi. Akıllı bir bina tasarladıklarını belirten Arolat, geniş kamusal alanlar, kışın kapalı, yazın üstü açılan iç sokaklar tasarladıklarını belirtti. Kumru Ankara projesinin mimarı ise Ali Osman Öztürk.


Lüks projeler finansman sağlıyor

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ konutlarının yüzde 84’ünün sosyal konut olduğunu belirtti. Kalan yüzde 16’da Kuzu Grup ile olduğu gibi gelir paylaşım modelleri uygulandığını belirten Karaca, “Emekliler için ayda 250 lira ödemeli, alt gelirli için 100-130 lira ödemeli evler yapıyoruz. Aslında yüzde 16’lık kesimden ev alanlar dar gelirliye ev işini finanse ediyor” dedi. Yılda 70 bin konut üretme hedefleri olduklarını belirten Karaca, İstanbul’da arsa maliyetleri nedeniyle düşük taksitle ev satışında zorlandıklarını söyledi. Karaca, “İstanbul Kayabaşı’nda yeni yapacağımız projede de emekliye yer ayırmaya çalışıyoruz ancak İstanbul’daki arazi fiyatları bu taksit oranlarını muhtemelen 450-500 liraya çıkaracaktır” dedi.


 

Hürriyet 



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara’daki yatırımlarına hız veren Kuzu Grup, toplam 1 milyar lira değerindeki Kuzu Effect ve Kumru projelerini inşa edecek. Grubun hedefinde yurt dışında yeni ülkeler de bulunuyor.


Bugüne kadar Türkiye başta olmak üzere İran ve Cezayir’de geliştirdiği konut, okul ve hastane gibi projelerle dünyanın en iyi 250 müteahhiti arasına giren Kuzu Grup, yatırımlarına Ankara’da devam ediyor. Kuzu Grup, Ankara’da toplam yatırım değeri 1 milyar lirayı bulacak Kuzu Effect ve Kumru projelerini hayata geçirecek.


İlk 20’yi hedefliyor


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, grubun yurt içinde ve yurt dışında geliştirdiği projeler ve yeni hedefleri hakkında bilgi verdi. İran ve Cezayir’de inşaatlar yaptıklarını hatırlan Kuzu, şunları söyledi: “Yurt dışında yaptığımız işlerin toplam büyüklüğü 2.5 milyar doları buldu. İran’da Tahran’ın Parand bölgesinde 20 bin konutu tamamladık. Yine Tahran’ın Pardis bölgesinde


37 bin konutun inşaatını sürdürüyoruz. Cezayir’de de 15 bin konutu tamamladık, 15 bin konut için ön sözleşme imzaladık. Yurt içinde ve yurt dışında yeni projeler için arayışlarımız sürüyor. Özellikle Ortadoğu’da yeni ülkelerde proje üstlenme çabalarımız var.”


Güven Kuzu, 10 yıl içinde ENR’nin dünyanın en iyi 250 müteahhiti listesinde de ilk 20 arasına girmeyi hedeflediklerini açıkladı.


 

Ankara’ya 2 proje

Ankara’daki yatırımları hakkında da bilgi veren Güven Kuzu, “Ankara’da bugüne kadar Park Vadi, Park Vadi Premium, Park Vadi Batı, Divan Konutları ve alışveriş merkezi gibi projeler gerçekleştirdik. Şimdi Oran’da 750 milyon lira yatırımla Kuzu Effect projesinin inşaatına başladık. Yıldız’da 250 milyon lira yatırımla Kumru projesini kısa süre içinde satışa çıkaracağız. Toplam yatırımımız 1 milyar lirayı bulacak. Ankara’da arayışlarımız sürüyor” diye konuştu.


Alt gelirlinin finansmanı lüks projelerden geliyor


TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, bugüne kadar 567 bini aşkın konut geliştirdiklerini belirterek, bunun yüzde 84’ünün sosyal konut olduğunu söyledi. Geri kalan yüzde 16’nın Kuzu Effect gibi gelir paylaşımı modeliyle geliştirilen konutlar olduğunu söyleyen Karaca, “Bu projelerden ev alanlar, sosyal konutlara finansman sağlıyor. Dezavantajlı kesimlere sponsor oluyor” dedi.


Kumru sırada bekliyor


KUZU Grup’un Ankara’da hayata geçireceği diğer proje Yıldız’daki Kumru olacak. 250 milyon lira yatırım değerine sahip projede yer alan 164 konutta metrekare satış fiyatları 6 ile 8 bin lira arasında değişiyor. İller Bankası arazisinde gelir paylaşımı modeliyle yükselen proje, kısa süre sonra satışa çıkacak.


Maliye Lojmanları’nda 203 konut yükselecek


ORAN’DA Turan Güneş Bulvarı üzerinde Maliye Bakanlığı lojmanlarının bulunduğu arsayı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2013 yılında ihale etmiş, ihaleyi 615 milyon lira toplam satış geliri üzerinden idareye 215 milyon 250 bin TL teklif veren Kuzu Grup kazanmıştı. Bugün o arazide Kuzu Effect projesi hayata geçecek.


Rezidans, ofis-stüdyo, loft daire ve açık çarşı gibi alanların yer alacağı karma projede inşaat başladı. 203 konut ve 44 ofisin bulunduğu proje, 46 kat yani 186 metre yüksekliğiyle Ankara’nın en yüksek projeleri arasına girecek. Projeyi satışa çıkardıklarını belirten Güven Kuzu, projenin yüzde 30’u için ön talep aldıklarını ifade etti.


Kuzu, “Metrekare satış fiyatları 10-12 bin lira arasında değişiyor. Tamamlandığında en az yüzde 50 prim yapacaktır. Projeye ilgi var, çevre illerden de yatırımcılar geliyor ama Ankara’ya yabancı çekemiyoruz” diye konuştu.


2017 Eylül ayında teslim edilmesi planlanan projenin mimarı Emre Arolat, Ankara’daki ilk projesini hayata geçiriyor. Ankaralılar’ın kullanışlılığa özen gösterdiğini anlatan Arolat, Ankara’da çok fazla birbirine benzeyen proje yapıldığını, kentin artık mevcut projelerin dışında birşeyler görmek istediğini anlattı. Arolat, proje için “Ankara’da bugüne kadar uygulanan en akıllı proje olacak. Yeşil alanlarında yetişkin ağaçları korumak için önlemler bile alındı” dedi. 


Bugün Gazetesi



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul'daki Sea Pearl Ataköy projesiyle adından söz ettiren Kuzu Grup, Ankara'daki 2 yeni projesi Kuzu Effect ve Kumru Ankara'yı görücüye çıkardı. 30 bin 730 metrekare alan üzerinde yükselen Kuzu Effect Ankara projesi toplam 203 konut, 44 adet ofis ve açık çarşıdan oluşuyor. Projede 1+1,2+1,3+1,4+1 ve 5+1 daire seçenekleri yer alıyor. Kuzu Effect projesinde büyüklükleri 79.68 metrekare ile 408.74 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatı metrekare bazında 10 bin TL'den başlıyor, 12 bin TL'ye kadar yükseliyor. Eylül 2017'de konut teslimleri yapılması planlanan projede 18 ay vade farksız konut sahibi olunabiliyor. 


KUMRU ANKARA'DA SATIŞLAR HAFTAYA BAŞLIYOR 

Kuzu Kumru Ankara projesi ise 10 bin 609 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Karma konseptte tasarlanan projede toplam 164 konut ve açık çarşı yer alıyor. Kumru Ankara projesinde l+l'den 5+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Projede büyüklükleri 66.11 ile 297.10 metrekare arasında değişen dairelerin metrekare fiyatları 6 bin TL'den başlıyor 8 bin TL'ye kadar yükseliyor. Eylül 2017'de teslimlerin yapılması planlanan Kuzu Kumru Ankara projesinde resmi satışların 1 hafta sonra başlaması planlanıyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, 2 projenin toplam yatırım maliyetinin l milyar TL olduğunu söyledi. 



Yeni Şafak



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kuzu Effect'i, Oran semtinde TOKİ ile birlikte geliştiren şirket, Çankaya'da ise 250 milyon lira değerindeki Kumru projesini iller Bankası ile gelir paylaşım modeliyle inşa ediyor. 


Kuruluşundan bugüne 500'e yakın projeye imza atan Kuzu Grup, başkent Ankara'da, 1 milyar liralık yatırımla iki projeye birden imza attı. 750 milyon liralık yatırım büyüklüğü ile Ankara'nın simge projelerinden olmaya aday Kuzu Effect'i, Oran semtinde TOKİ ile birlikte geliştiren şirket, Çankaya'da ise 250 milyon lira değerindeki Kumru projesini İller Bankası ile gelir paylaşım modeliyle inşa ediyor. 


80 BİN EMEKLİYE UCUZ EV 

Kuzu Effect'le üst gelir grubuna hitap ettiklerini dile getiren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu; şehir, orman ve göl manzaralı projenin 203 konut, 44 ofis ve açık çarşıdan oluştuğunu söyledi. Kuzu, "Ankara'nın en güzel konumdaki son iki arazisinde inşa ettiğimiz Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimiz ile Başkent'teki varlığımızı sürdürüyoruz. Kuzu Effect, TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirdiğimiz bir projedir. Bu proje ile Çankaya Oranın en değerli noktasını yeniden yorumluyoruz" dedi. 


TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca da, TOKİ nin ağırlıklı olarak dar gelirli vatandaşlara konut ürettiğini belirterek, "250 liradan başlayan taksitlerle satışını yaptığımız dairelerin finansmanını üretimimizin yüzde 16'sını teşkil eden lüks konutların gelirinden sağlıyoruz. Bu açıdan bakıldığında Kuzu Grup, Effect projesi ile emekliliklere inşa edeceğimiz projelerin sponsoru oluyor" dedi. 


AK Parti hükümetinin yeni döneminde her yıl 20'şer bin olmak üzere 80 bin emekliyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Karaca, "Malatya'daki rekor talebin ardından çekilişler bugün yapılacak. Aynı heyecanı gelecek hafta Ankara'da yaşayacağız. Bugüne kadar 43 ilden emekliler için talep geldi Anadolu'da arsa konusunda sorun yaşanmadığı için tespitlerin ardından imalat aşamasına geçilebiliyor. Ancak İstanbul'da bu konuda sıkıntılıyız. Buna rağmen İstanbul'daki emeklileri aylık 500 lira taksitle konut sahibi yapmayı planlıyoruz" dedi. 


Kuzu Effect projesinin mimarı Emre Arolat da, Ankaralı olarak başkentte ilk kez bir projeye imza attığını belirterek, 4 farklı yaşam alanından oluşan projenin Ankara'nın simge yapılan arasına gireceğini kaydetti 

METREKARESİ 8 BİN LİRA 

Kuzu Effect'in rezidans kısmında 1+1'den 5+1 e kadar daireler, loft bölümünde 4+1 ve 5+1 daireler, stüdyo bölümünde 1+1,2+1 daire ve home ofisler yer alıyor. Dairelerin metrekaresi ise 8 ile 10 bin lira arasıpda değişiyor. En ucuz dairenin 750 bin lira olduğu projenin yüzde 30'u satılırken, anahtar teslimleri Eylül 2017'de yapılacak. Vade farksız 18 ay vade ile sahiplerini bekleyen daireler için farklı satış seçenekleri de mevcut. 


KUMRU İLE REZİDANS YAŞAMI 

Kuzu Grup, İller Bankası ile gelir paylaşımlı geliştirdiği Kumru Ankara projesini ise rezidans konseptli inşa ediyor. Önümüz- I deki günlerde satışa çıkarılacak olan projenin her katında sosyal tesis yer alacak. Çankayada inşa edilen proje; 164 konut ve 1 adet açık çarşıdan oluşuyor. Eylül 2017'de sahiplerine teslim edilecek projedeki rezidansların metrekare birim fiyatı ise 6 - 8 bin lira arasında değişiyor. 


YURT DIŞINDA 70 BİN KONUT ÜRETTİ 

2015 yılında iç piyasada yaşanılan durgunluğa rağmen Bakırköy'deki Sea Pearl projesiyle moral bulduklarını söyleyen Güven Kuzu, bu dönemde yurt dışı faaliyetlerine ağırlık verdiklerini dile getirdi. Kuzu, "Gri tonlu günler geride kaldı. Şimdi çalışıp üretme zamanı. Biz de bunu yapıyoruz. İstanbul ve Ankara'daki projelerimizin inşaatı devam ederken, İzmir'i de inceliyoruz. Ayrıca dünyada ilk 20 inşaat şirketleri arasına girmeyi hedefliyoruz. Yurt dışında iran ve Cezayir'de toplamda 70 bine yakın konut inşa ediyoruz, iran'da 20 bin konu: tu bitirdik. 35 bin konutun da yüzde 75'i bitti. Cezayir'de ise 11 bin 700 konut inşa ettik, 15 bin konut için de hazırlığımız devam ediyor. Katar'da da girişimlerimiz var" dedi. 


Yeni Akit


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kuzu Grup, başkentte yapacağı Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerine 1 milyar TL yatıracak. Ankara’da yeni projeler için arayışını sürdüren Kuzu, Ortadoğu ülkelerinde büyümeyi amaçlıyor.


Kuzu Grup, İstanbul Ataköy sahilinde hayata geçirdiği Sea Pearl Ataköy’ün yanısıra daha önce gayrimenkul geliştirdiği Ankara’da iki yeni proje için kolları sıvadı. Oran’da Turan Güneş Bulvarı üzerinde gerçekleştirilecek Kuzu Effect projesini satışa çıkaran Kuzu Grup, projeyle üst gelir grubuna hitap edecek. TOKİ ile gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirilecek proje 750 milyon lira yatırım değerine sahip olacak. Rezidans, ofis-stüdyo, loft daire ve açık Çarşı gibi alanların yer alacağı karma projede metrekare satış fiyatları ise 10-12 bin lira arasında değişiyor. Projede 203 konut yer alırken, 44 adet de ofis bulunacak. 46 kattan oluşan proje Ankara’nın en yüksek projeleri arasında yer alıyor. Projenin Leed Gold sertifikası alma hedefiyle tasarlandığını anlatan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, “Ankara’nın en güzel konumundaki son iki arazisi. 8 bin 200 metrekare yeşil alan olacak” dedi. Projenin lansmanını yaparak satışa çıkardıklarını belirten Kuzu, ön taleple yaklaşık yüzde 30’unun satıldığını kaydetti.


En son teknoloji


2017 Eylül ayında teslim edilmesi planlanan projenin mimarlığını üstlenen Emre Arolat, Ankaralıların kullanışlılık ve ferahlığa özen gösterdiğini söyledi. Arolat, projenin teknolojik altyapısının Ankara’da uygulanan en yeni sistem olduğunu dile getirerek, “Ankara’da bugüne kadar uygulanan en akıllı proje olacak. Yeşil alanlarında yetişkin ağaçlar korunacak. Kendi içinde sokağı olan proje, yatay ve dikey kullanım seçenekleriyle farklı taleplere hitap edecek” dedi. Bugüne kadar dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerinde proje üretmelerine rağmen ilk defa Ankara’da çalıştıklarını belirten Arolat, “Ankaralı bir mimar olarak bunun eksikliğini de gidermiş olacağım” dedi.


‘Lüks projeler finans kaynağı’


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ’nın finansmanını kendisinin oluşturduğunu hatırlatarak, TOKİ bünyesinde çeşitli ihale modelleriyle geliştirilen yüzde 16’lık lüks konut payının geri kalan yüzde 84’lük sosyal konut geliştirilmesine finansman sağladığını ifade etti. Karaca, emeklilere ayrılan kontenjanla ilgili olarak, “9 projede çeşitli oranlarda kontenjan ayrıldı. Bunlar 250 liralık taksitlerle satılıyor. İstanbul’da da emekliye yer ayırmaya çalışıyoruz ancak arazi fiyatları taksitleri muhtemelen 450-500 liraya çıkaracaktır” dedi.


Kumru’da metrekare satış fiyatı 6 bin lira

Kuzu Grup’un Ankara’da hayata geçireceği ikinci proje olan Yıldız’daki Kumru Ankara ise 250 milyon lira yatırım değerine sahip. Projede yer alan 164 konutta metrekare satış fiyatları 6 ile 8 bin lira arasında değişiyor. İller Bankası arazisinde gelir paylaşımı modeliyle yükselen proje, rezidans hizmeti sunacak. Projenin hır katında sosyal tesis bulunmasi ise Ankara’da ilk defa uygulanan bir sistem olarak gösteriliyor. Güven Kuzu, bu projelerle birlikte Ankara’da yeni yatırım ve arazi arayışlarının da sürdüğünü belirtti. Kuzu, “Ayrıca İran ve Cezayir’de devam eden taahhüt işlerimizin tutarı ise 2.5 milyar dolar. Ortadoğu’da böyle büyük işler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

10 yıl içinde dünya genelindeki ilk 20 geliştirici içinde yer alma hedeflerinin olduğunu belirten Kuzu, Sea Pearl’ün Forbes listesinde İstanbul’da gelir getirisi en yüksek 50 proje içinde birinci seçildiğini söyledi. Kuzu, “Ankara’da ise alım yapanlar genel olarak çevre illerdeki yatırımcılar oluyor” dedi.



Milliyet



Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kuzu Effect'ın basın toplantısına Güven Kuzu, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ve Yüksek Mimar Emre Arolat da katıldı. 


Kuzu Grup, İstanbul'daki SeaPearl Ataköy'den sonra Ankara'da iki karma projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İkisi de Eylül 2017'de sahiplerine teslim edilecek Kuzu Effect ve Kumru Ankara isimli projelerin toplam yatırım değeri 1 milyar TL'yi bulacak. Oran'da hayata geçirilecek Kuzu Effect'te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı yer alacak. 


Mimar Emre Arolat'ın Ankara'daki ilk projesi Kuzu Effect'in rezidans kısmında 1 + 1'den 5 + l'e kadar daireler, loft bölümünde 4+1 ve 5 + 1 daireler, stüdyo bölümünde 1 + 1, 2+1 daire ve home ofisler yer alıyor. 


Yıldız'da inşa edilecek Kumru Ankara'da 164 konut ve 1 adet açık çarşı bulunuyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, Effect'in TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirileceğini söyledi. 


Habertürk


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kuzu, Ankara da 1 milyar liralık konut projesi yapacak Yurt içi ve yurtdışında yaptığı nitelikli projelerle sektördeki önemli yerini koruyan Kuzu Grup, İstanbul'un en iddialı projesi SeaPearl Ataköy'den sonra Ankara'nın en iddialı iki projesi için kolları sıvadı. Başkentin en prestijli lokasyonlarından Oran ve Yıldız'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara olmak üzere iki karma proje hayata geçirecek. Şehir, orman ve göl manzarasma sahip Kuzu Effect, rezidans, ofis- stüdyo, loft ve açık çarşı fonksiyonlarını bir araya getiriyor. Kuzu Effect'te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunuyor. Fiyatların 750 bin TL'den başladığı Kuzu Effect'in rezidans kısmında 1+1'den 5+1'e kadar daireler, loft bölümünde 4+1 ve 5+1 daireler, stüdyo bölümünde 1+1, 2+1 daire ve home ofisler yer alıyor. 164 konut ve 1 adet açık çarşının yer aldığı Kumru Ankara; 3 bin 500 metrekare yeşil alan, 3 bin 920 metrekare de ticari alan bulunuyor. Her iki projenin Eylül 2017'de sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, "Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimizin yaklaşık yatırım değeri 1 milyar TL'dir" dedi. 


Dünya



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ankara'nın en iddialı iki projesi için kolları sıvayan Kuzu Grup, Oran ve Yıldız'da konfor ve ihtişamın etkileyici yorumu Kuzu Effect ve Kumru Ankara'yı hayata geçiriyor YURT içi ve yurt dışında yaptığı nitelikli projelerle sektördeki önemli yerini koruyan Kuzu Grup, İstanbul'un en iddialı projesi Sea Pearl Ataköy'den soııra Ankara'nın en iddialı iki projesi için kollan sıvadı. Ankara'nın çehresine etkileyici bir imza atmaya hazırlanan Kuzu Grup, başkentin en prestijli lokasyonlarmdan Oran ve Yıldız'da iki karma proje hayata geçiriyor. 


İHTİŞAMA YENİ YORUM


Benzersiz manzara, çarpıcı mimari, yeni standartlar oluşturacak konfor öğeleri ve ihtişamın etkileyici yorumu "Kuzu Effect" ve "Kumru Ankara"da bir araya geliyor. Kuzu Effect, Eymir Gölü nün mavisiyle süslenmiş Ankara'nın en özel ormanı, ihtişam kavramına yeni standartlar kazandıran, elit markaları bir araya getiren açık çarşısı ve sınırlı sayıdaki rezidans/loft daireleri ile Oran'da seçkin ve ihtişamlı bir yaşam sunuyor. Rezidans, ofis, loft ve çarşı fonksiyonlarını etkileyici biçimde bir araya getiren Kuzu Effect, yaklaşık 30 bin 730 metrekare arsa alanı üzerinde 186 bin 393 metrekare inşaat alanına sahip. Kuzu Effect'te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunuyor. Kuzu Effect 4 bölümden oluşuyor. Bunlar sırasıyla, rezidans, ofis ve stüdyo, loft ve açık çarşı bölümü. Kuzu Effect ve Kumru Ankara'yla ilgili bilgi veren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, Ankaralıları en etkileyici karma projeler ile tanıştırdıklarını söyledi. 


Kuzu, "Kuzu Effect, TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirdiğimiz bir projedir. Çankaya Oran'm en değerli noktasını yeniden yorumluyoruz. Şehirle bütünleşik, toplu taşım imkânı olan ve aynı zamanda ş e İnin sınırında ormanlarla çevrili ender bir konumda yükselen projemiz; Turan Güneş Bulvarı üzerinde yer alıyor. Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimizin yaklaşık yatının değeri 1 milyar TL'dir" diye konuştu.  


Sabah Emlak Eki


Haber Habertürk Ankara Eki'nde şöyle yer aldı;


Başkent'e yeni bir soluk kazandıracak Kuzu Effect ve Kumru Ankara'yla ilgili bilgi veren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, Ankaralıları en etkileyici karma projeler ile tanıştırdıklarını söyledi. 


Kuzu şöyle konuştu: "Ankara'nın en güzel konumdaki son iki arazisinde inşa ettiğimiz Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimiz ile Başkent'teki varlığımızı sürdürüyoruz. Kuzu Effect, TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirdiğimiz bir projedir. 

Çankaya Oran'ın en değerli noktasını yeniden yorumluyoruz. Şehirle bütünleşik, toplu taşıma imkânı olan ve aynı zamanda şehrin sınırında ormanlarla çevrili ender bir konumda yükselen projemiz; Ankara'nın en önemli akslarından Turan Güneş Bulvarı üzerinde yer alıyor. Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerimizin yatırım değeri 1 milyar TL'dir."


Doğaya saygılı proje Güven Kuzu, "Leed Gold almayı hedefleyen projemizde yaklaşık 8 bin 200 metrekare yeşil alan bulunuyor. Kuzu Effect'te mevcut ağaçların çoğu korunarak ve teras çatılar yeşil çatı olarak değerlendirilerek doğaya saygılı bir çerçevede oluşturuluyor. 


Yurt içi ve yurt dışında yaptığı nitelikli projelerle sektördeki yerini koruyan Kuzu Grup, İstanbul'un en iddialı projesi Sea Pearl Ataköy'den sonra Ankara'nın en iddialı iki projesi için kolları sıvadı. Benzersiz manzara, çarpıcı mimari, yeni standartlar oluşturacak konfor öğeleri ve ihtişamın etkileyici yorumu Kuzu Effect ve Kumru Ankara'da bir araya geliyor. Sadece bugünün değil, yarının ihtiyaçları da düşünülerek hayata geçirilen projeler ayrıcalıklı sosyal yaşam olanaklarıyla da dikkat çekiyor. 


Kuzu Effect, Eymir Gölü'nün mavisiyle süslenmiş Ankara'nın en özel ormanı, ihtişam kavramına yeni standartlar kazandıran, elit markaları bir araya getiren açık çarsısı ve sınırlı sayıdaki rezidans/loft daireleri ile Oran'da seçkin ve ihtişamlı bir yaşam sunuyor. Rezidans, ofis, loft ve çarşı fonksiyonlarını etkileyici biçimde bir araya getiren Kuzu Effect, yaklaşık 30.730 bin metrekare arsa alanı üzerinde 186.393 metrekare inşaat alanına sahip. Şehir, orman ve göl manzaralı Kuzu Effect'te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunuyor. Kuzu Effect projesi 4 bölümden oluşmaktadır. Bunlar sırasıyla, rezidans , ofis ve stüdyo, loft ve açık çarşı bölümüdür. 


Kuzu Effect'in rezidanslar 1 + 1'den 5+l'e kadar daireler, loft bölümünde 4+1 ve 5 + 1 daireler, stüdyo bölümünde 1 + 1-2+1 daire ve home ofisler, birleştirilerek de kullanılabilecek özellikte tasarlanmış değişik metrekare ve büyüklükte ofisler yer alıyor. 


1 +1 'den 5+1 'e kadar alanları 66 ila 297 metrekare arasında değişen farklı konut seçenekleri sunan Kumru Ankara'da rezidans hizmeti veriliyor. Projede katta sosyal tesis bulunması Ankara'da bir ilk olarak öne çıkıyor. Ankara'nın merkezinde önemli markaların birleştiği bir alanda sosyal hayata farklı bir soluk getirecek meydan alanıyla şehrin tüm canlılığı, ışıltısı ve keyif dolu anları yeni bir dokunuş ve özel bir koaseptle Kumru Ankara meydanında buluşuyor. 


Güven Kuzu, "Leed Gold almayı hedefleyen projemizde yaklaşık 8 bin 200 metrekare yeşil alan bulunuyor. Kuzu Effect'te mevcut ağaçların çoğu korunarak ve teras çatılar yeşil çatı olarak değerlendirilerek doğaya saygılı bir çerçevede oluşturuluyor. Yapı sınırları ağaç konumlarına göre belirleniyor" dedi. 


Habertürk Ankara Eki



Haber Para Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Kuzu Grup, Ankara'nın en iddialı iki projesi için kolları sıvadı. Firma, Başkent'in en prestijli lokasyonlarından Oran ve Yıldız'da iki karma proje hayata geçiriyor. Benzersiz manzara, çarpıcı mimari, yeni standartlar oluşturacak konfor öğeleri ve ihtişamın etkileyici yorumu Kuzu Effect ve Kumru Ankara'da bir araya geliyor. Rezidans, ofis- stüdyo, loft ve açık çarşı fonksiyonlarını bir araya getiren Kuzu Effect'te 203 konut, 44 ofis ve açık çarşı bulunuyor. 164 konut ve 1 adet açık çarşının yer aldığı Kumru Ankara ise 3 bin 500 metrekare yeşil alana sahip. Proje Eylül 2017'de sahiplerine teslim edilecek. 


Para 


Geri Dön