19 / 05 / 2024

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK sonuçlarını nereden öğrenebilirim?

KYK burs başvuru sonuçları milyonlarca öğrencinin gündemini oluşturuyor. KYK burs sonuçları açıklandı mı, bugün açıklanacak mı, ne zaman açıklanacak? şeklindeki sorular merakla yanıtlarını arıyor. İşte haberin detayları!



KYK BURSU GERİ ÖDEMELİ Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerine verdiği burs imkanı, maddi geliri yetersiz olan öğrencilere karşılıksız olarak ödenmektedir. KYK burs başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler bu geri ödemesiz olarak verilmektedir.

KYK BURS ÇIKIP ÇIKMADIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs başvuru sonuçlarınızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yapıp, burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK BURSU KESİLİR Mİ? KYK BURSU NASIL KESİLİR?

KYK bursunu alanlar her ay burslarını alabilmektedir. KYK bursu belli durumlarda kesilebiliyor. Alınan KYK bursun devam edebilmesi, not ortalamanın ekim ayındaki YÖKSİS kayıtlarına göre 2.00 ve üzeri olmasına bağlıdır. Bursun kesilmesinde yıl sonu ortalaması dikkate alınır. Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olması, öğrencinin vefat etmesi, Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ya da bu suçun tekrarlaması, Öğrencinin okulu bırakması, 2 yıl okuduktan sonra başka bir bölüme geçilmesi KYK bursunun kesilmesine sebebiyet verir.

CUMHURBAŞKANLIĞI BURSU NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı bursu, Yurtkur da başbakanlık bursu olarak da bilinmektedir, kısaca şöyle tanımlanmaktadır. Türkiye’de yüksek öğrenim gören başarılı ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere “5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun” hükümlerine göre karşılıksız verilen paraya denir.

Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Prefabrik ev yaptırmanın tam zamanı! Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön