17 / 05 / 2024

KYK burs taahhütname onayı ne zaman 2022? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

 KYK burs taahhütname onayı ne zaman 2022? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır?

KYK burs taahhütname onayı, burs almaya hak kazanan öğrenciler tarafından araştırılmaktadır. İşte KYK burs taahhütname onayı ne zaman 2022? KYK burs taahhütname onayı nasıl yapılır? sorularının detayları!



KYK BURS ONAYI NASIL YAPILIR?

KYK'dan yapılan yazılı açıklamada burs onayına dair bilgileri veriyor. İşte o açıklamaya göre, kurumdan burs ve kredi almaya hak kazanan, yurt içinde öğrenim gören öğrencilerin e-Devlet sistemi üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sonuç ekranında tahsis edilen burs ya da kredi imkânından faydalanmak için e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapılması zorunlu tutulmuştur.

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NE ZAMAN 2022?

Burs ya da kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 19 Aralık tarihine ve saat 23.59'a kadar e-Devlet sistemi üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekmektedir. Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli oluyor.

KYK BURSU KREDİYE DÖNER Mİ?

Öğrencinin not ortalaması eğer 4'lük sistem üzerinden hesaplanıyorsa, 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olanlar ile hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlayan öğrencilerin başarılı olduğu kabul edilir ve bu öğrenciler burs almaya devam ederler.

Not ortalaması bu belirlenen puanların altına inerse veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından başlayarak öğrenim kredisine dönüşmektedir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerinde belirtilene göre, normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenir.

YAZ TATİLİNDE BURS YATIYOR MU?

KYK burs ve kredi yaz tatilinde de yatmaktadır. KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler tüm eğitim dönemlerinde KYK bursunu alırlar. Bu konuya örnek verirsek; bir lisans öğrencisi 4 yıl boyunca KYK bursu almayı sürdürür. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına geçmektedir.

Kiracı ev sahibini kime şikayet edebilir?

Emekli olmak için kaç gün prim gerekli? Emekli olmak için en az kaç gün gerekli?

Yüksek emekli maaşı nasıl alınır? En yüksek emekli maaşını almak için ne yapılmalı? İşte detaylar!


Geri Dön