02 / 05 / 2024

Lasvit Türkiye pazarına ürünlerini sunuyor!

Lasvit Türkiye pazarına ürünlerini sunuyor!

Londra, Paris, Moskova gibi dünyanın önde gelen metropollerinde yer alan ve yüzde 20 pazar payına sahip olan tasarım ürünleri ile tanınan aydınlatma firması LASVIT, Türkiye pazarına ürünlerini sunuyor...



Shangri-La Bosphorus Hotel, The Marmara Taksim, Raffles Zorlu Istanbul ve Medical Park  İzmir  gibi Türkiye’nin dikkat çekici binalarını aydınlatan ve yüzde 20 pazar payına sahip olan LASVIT, Türkiye pazarında büyüme hedefliyor.

 

2007 yılında Leon Jakimic tarafından kurulan, Çek Cumhuriyeti merkezli LASVIT, kişiye özel ışık montörleri, özel mimari cam yapıları ve aydınlatma alanında koleksiyonunda lider tasarımları ile tanınıyor. Projeleri Londra, Paris, Prag, Moskova, Los Angeles, Hong Kong ve Singapur gibi dünyanın önemli merkezlerine uzanan LASVIT, gelişen turizm, gayrimenkul ve dekorasyon sektörlerine paralel olarak Türkiye’de de büyümeyi hedefliyor. Türkiye aydınlatma pazarının yüzde 20’sine hizmet sunan LASVIT, 2014 yılında 4 milyon doların üzerinde ciro hedefliyor.

 

ZARAFET KALİTE İLE BÜTÜNLEŞİYOR

Hotel Shangri-La Bosphorus ve The Marmara Taksim’de yer alan LASVIT tasarımlarının tanıtıldığı basın toplantısında konuşma yapan LASVIT Avrupa Satış Direktörü Pavel Koudelka, “Türkiye, gelişen ekonomisiyle öne çıkıyor. Bizim için Türkiye, Avrupa bölgesindeki kilit pazarlarımızdan biri. Özellikle turizm, gayrimenkul ve dekorasyon sektörlerindeki gelişmeler heyecan verici. LASVIT olarak ürünlerimizin en önemli özelliklerinden biri, sanat eseri zarafetinin kaliteyle bütünleştirerek sunulması. Bölgesel kimliğini ve otantikliğini koruyarak Çek camını dünya ile tanıştıran markamızın Türk kültürüne uygun çok geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Türklerin cama olan ilgisi ve kültürel yatkınlığını biliyoruz. Bu bağlamda bundan sonra ülkenizde daha fazla adımızı duyacaksınız. Türkiye’deki stratejik ortaklarımız arasında Tepta; Metex, Tabanlıoğlu ve Emre Arolat gibi mimar ve iç tasarımcılar ile otel yatırımcıları yer alıyor. Tepta işbirliği ile geçtiğimiz yıl Levent’te showroom açılışımızı gerçekleştirdik. LASVIT koleksiyonunun yanı sıra, Ross Lovegrove tarafından tasarlanan ve tek kopyası bulunan Lasvit Liquidkristal enstalasyonu da bu showroomda sergileniyor” dedi.

 

Ross Lovegrove, Nendo Studio, Arik Levy, Fabio Novembre ve Michael Young gibi dünyanın önde gelen endüstriyel tasarımcılarıyla işbirliği yaptıklarının altını çizen Koudelka, “Ürünlerimizin yaşam süresi neredeyse sınırsız. Nesilden nesle aktarılacak sanat eseri niteliğindeki aydınlatma sistemlerimiz yalnızca bulundukları mekana değil hayatlara da ışık katıyor. Bohem cam ve kristal, tasarım ve mimaride kullanılan en lüks malzemelerden biri ve tüm LASVIT tasarımlarında kusursuz şekilde işleniyor. Satış sonrasında da düzenli temizlik ve tesisatı kontrol ederek ürünlerin bakım sürecini destekliyoruz” dedi.

 

ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER

Premium ürünlerin adresi olan markanın 3 farklı kategoride ürünü bulunuyor. Kristal ve cam ürünlerin, müşteri talepleri doğrultusunda tasarlandığı “Ismarlama Enstalasyon” alanında LASVIT, tasarımdan kuruluma kadar tüm hizmeti sunuyor. Bunun yanı sıra, dünyanın en yetenekli endüstriyel tasarımcıları tarafından hazırlanan ürünlerden oluşan LASVIT Koleksiyonu’ndan da satın almak mümkün. Son kategoriyi oluşturan ve yenilikçi cam tasarım teknolojilerinin geleneksel mimari camlar üzerinde uygulandığı son kategori olan “Mimari Cam Ürünler” arasında ise cam duvarlar, bölmeler ve perde duvarları öne çıkıyor. Tüm ürünleri yüksek kalitede el yapımı olan marka, aydınlatma kaynağı olarak ise uzun ömürlü ve çevre dostu olması dolayısıyla LED ampuller kullanıyor.

 

Özellikle lüks oteller, özel konutlar, lüks perakende mağazaları, galeri ve restoranlar gibi özellikli mekanlarda yer alan LASVIT ürünlerinin tamamı Çek Cumhuriyeti’nde üretiliyor. 350 çalışanı ve 12 uluslararası ofisi ile dünya geneline hizmet veren LASVIT, ürünlerinin yüzde 40’ını Orta Doğu pazarında tüketici ile buluşturuyor.

 

LASVIT en son Wallpaper Dergisi tarafından verilen Tasarım Ödülleri ile adını duyurmuştu. Japon tasarım ustası Nendo tarafından tasarlanan “Patchwork” ürünü ile LASVIT, “New Weave” kategorisinde ödüle layık görüldü. Tasarım Ödülleri, Victoria Beckham gibi öne çıkan isimlerden oluşan jürisi ile alanının en prestijli ödülleri arasında gösteriliyor.

 



Geri Dön