27 / 04 / 2024

Latek ile Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak oldu!

Latek ile Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak oldu!

Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında birleşme işlemi sonucu ortaya çıkan yeni tüzel kişiliğin Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile paralel şekilde jeneratör sanayi ve ticareti faaliyetlerinde bulunması öngörülüyor...



Latek Holding A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz Latek Holding A.Ş. ile Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında 2 Ağustos 2013 tarihli Birleşme Sözleşmesi imzalanmış olup aynı tarihte KAP'ta duyurulmuştur. Akabinde iş bu birleşme işleminin ayrıntılarını ve yol haritasını belirleyen Birleşme Yol Haritası da Şirketimiz hissedarları ile Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hakim hissedarı Müjdat Uslu ve ICG Yatırım Holding A.Ş. arasında 20 Ağustos 2013 tarihinde imzalanarak yine aynı tarihte KAP'ta duyurulmuştur.


Şirketimiz hissedarları ile Müjdat Uslu ve ICG Yatırım Holding A.Ş. arasında imzalanan 21 Ağustos 2013 tarihli hisse devri sözleşmeleri ile toplam 100.000 adet A grubu imtiyazlı LTHOL hisselerinin ICG Yatırım Holding A.Ş.'ye, 62.900.000 adet LTHOL hissesinin Müjdat Uslu'ya devri konusunda mutabık kalınmıştır. İş bu mutabakatlar çerçevesinde 100.000 adet A grubu imtiyazlı LTHOL hisseleri ICG Yatırım Holding A.Ş.'ye, 59.900.000 adet LTHOL hissesi de Müjdat Uslu'ya devredilmiş olup halihazırda Şirketimiz Müjdat Uslu ile ICG Yatırım Holding A.Ş. kontrolündedir. 


Bahse konu Birleşme Sözleşmesi ve Birleşme Yol Haritası'ndan mutabık kalınan hususlar çerçevesinde öngörülen durum; Şirketimizin öncelikle "Holding" statüsünden çıkarılmasıdır. Bu işlemin akabinde Şirketimiz ile Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında birleşme işlemi gerçekleşecek olup birleşme sonucu ortaya çıkan yeni tüzel kişiliğin Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile paralel şekilde "jeneratör sanayi ve ticareti" faaliyetlerinde bulunması öngörülmektedir. Söz konusu birleşme işlemi sonrasında yeni oluşacak tüzel kişiliğin ticari unvanının ise, henüz net şekilde karar verilmiş olmamakla birlikte, "Genpower" olması planlanmaktadır.



Geri Dön