30 / 04 / 2024

Latek ve Genpower Jeneratör SPK yazını yayınladı!

Latek ve Genpower Jeneratör SPK yazını yayınladı!

İCG Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İCG Yatırım iştiraklerinden olan Latek ve Genpower Jeneratör SPK yazını yayınladı...



İCG Yatırım Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;



Bağlı ortaklığımız Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Latek Holding A.Ş. ile birleşme hakkında aşağıdaki KAP duyurusu yapılmıştır.



"Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) alınan yazıda, 07.10.2013 tarihinde yapılan Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Şirketimizce devralınması yoluyla söz konusu şirket ile birleşilmesine ilişkin başvurunun, 28.12.2013 tarih ve 28865 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ve yayımı tarihinde yürürlüğe giren II-3.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin (Tebliğ) ilgili hükümleri gerekçe gösterilerek re'sen işlemden kaldırıldığı ifade edilmektedir. Konuya ilişkin SPK yazısı açıklamamız ekinde yer almaktadır.

Bahsi geçen tebliğin yayımlanmasından önceki dönemde, 20.08.2013 tarihinde kamuya açıklanan "Birleşme Yol Haritası" kapsamında yatırımcıların bilgilendirilmesi ve ilgili mevzuata uyum konusunda azami özen gösterilmiş ve bu doğrultuda pay alımı teklifi ve olağanüstü genel kurul toplantısının gerçekleştirilmesi de dahil olmak üzere yatırımcıların korunmasına dönük olarak ilgili makam tarafından gerekli görülen işlemler tamamlanmıştır. Bu noktada, bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra yayımlanan Tebliğ sonrası duruma ilişkin değerlendirmelerimiz, başvurunun yapıldığı dönemdeki düzenlemelerden kaynaklanan haklarımız saklı kalmak kaydıyla, halihazırda devam etmektedir. 

Kamuoyunun bilgisine sunulur."


Dosya için tıklayın




Geri Dön