21 / 05 / 2024

Lavinya City'de metrekaresi 1500 dolara!

Lavinya City'de metrekaresi 1500 dolara!

Kullar İnşaat'ın Lavinya isimli iki projesi İngilizlerin ilgi odağı oldu. Ahmet Kul'un açıklamasına göre, 330 konutluk Lavinyalar'da yaklaşık 200 daire İngiltere'de İngilizlere pazarlanmak üzere bir fon tarafından satın alındı



Kullar İnşaat'ın Lavinya isimli iki projesi İngilizlerin ilgi odağı oldu. Ahmet Kul'un açıklamasına göre, 330 konutluk Lavinyalar'da yaklaşık 200 daire İngiltere'de İngilizlere pazarlanmak üzere bir fon tarafından satın alındı

Tekstil ve enerji sektöründe 50, konut üretiminde ise üç yıldır faaliyet gösteren Kullar İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü’ndeki Lavinya serisi, İngiliz fonların ilgi odağı oldu. Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul'un açıklamalarına göre, Lavinya projesinden satın alma yapan İngiliz fonlar, konutları İngilizler için İngiltere’de pazarlayacak. Beylikdüzü'nde E-5 üzerinde gerçekleştirdikleri iki Lavinya projesinin ortalama yüzde 60'lık bölümünde İngilizlerin yaşayacağını ifade eden Kul, daire beğenileri ve hangi projeye daha çok ilgi gösterildiği hakkında da şöyle konuştu: "İngilizler özellikle loft, stüdyo ve 2+1 dairelere ilgi gösteriyor. Şu anda 250 konutluk Lavinya City’nin yüzde 30’unu, 80 konutluk Lavinya Garden’ın da yüzde 90’ını satın aldılar."

Kira gelirini sevdiler

50 milyon dolarlık yatırım portresine sahip projelerin İngilizlerin ilgisini çekmesinde konumu kadar modern mimarisinin de etkili olduğunu belirten Ahmet Kul, şöyle devam etti: "Dairelerin tamamının ücretini peşin vermeden, daire satın almak çok hoşlarına gitti. Yani, sadece peşinat vermek fikri hoşlarına gitti. Ayrıca, bu dairelerin iki - üç yıllık kira garantisi olduğunu da biliyorlar. Yani, daireleri hem tatil yapıp devremülk gibi kullanabilmeleri hem de kira geliri alabilecekleri için tercih ediyorlar. Deniz ve göl manzarası ise bir diğer önemli etken. Bir de bu projeleri kendi arazilerimizin üzerinde gerçekleştirmiş olmamız iş bağlantısı yapmamızda önemli bir faktör oldu."

Ancak, ilginin sadece bu nedenlerle açıklanamayacağına dikkat çeken Kul, "Bu ilgi, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu istikrarlı ve sağlam yapının, yabancıların Türk özel sektörüne de güvenini artırması anlamında da okunmalıdır" diye konuştu.

Her iki Lavinya'nın da Prof .Dr. Metin Hepgüler imzalı olduğu projenin aykırı bir mimariyle yaratıldığına dikkat çeken Kul, konut ve loft dairelerin yanı sıra dükkânlar da yer alıyor.

Kul, bu arada Lavinya Park Mimarsinan, Ginza Lavinya Park Beylikdüzü ve Otoport projelerinde de çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

'İNGİLTERE BASKI YAPIYOR'
Ahmet Kul'un dikkat çektiği bir diğer nokta ise, İngiliz fonların, Kullar İnşaat'a başka projeler de geliştirmesi yönünde yaptıkları baskı oldu. "Şimdi başka proje yapmamız için bize baskı yapıyorlar. Yine Beylikdüzü'nde onların da fikirlerini alarak yeni arsalar üzerinde inceleme yapıyoruz. Yatırımcılardan projelere ortak olmak isteyenler de oluyor” dedi.

Kul, ancak, ellerindeki her iki projeyi de tamamlamadan yeni projelere başlamayı düşünmediklerini vurguladı.

HANGİ DAİRELERE YOĞUNLAŞTILAR
İngilizler, Kullar İnşaat'ın 80 konutluk Lavinya Garden projesinin yüzde 90'ını, yani neredeyse tamamını satın aldı. Daireler, son derece küçük boyutlarda. Stüdyolar 35 ile 40 metrekare arasında büyüklüğe sahip olurken, 1+1'ler ise 55 ile 60 metrekare arasında değişiyor. Fiyatlar ise 80 TL ile 170 bin TL arasında.

 


Geri Dön