02 / 05 / 2024

Lazzoni, Türkiye'de 6, ABD'de 3 mağaza açacak!

Lazzoni, Türkiye'de 6, ABD'de 3 mağaza açacak!

Türkiye'nin 9 ilinde 21 mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Lazzoni Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karabulut, 2011 yılında yurtiçinde 6 yeni mağaza açarak, mağaza sayısını 27'ye çıkaracaklarını söyledi



KKTC, ABD, Senegal'de mağazaları olduğunu kaydeden Karabulut, Romanya, Azerbaycan, Hollanda ve İran'la görüşmelerinin devam ettiğini, bu yıl içinde ABD'deki mağaza sayısını dörde çıkartacaklarını, diğer ülkelerde de birkaç mağaza açacaklarını ifade etti. Karabulut, sorularımızı şöyle yanıtladı:

- Ürün gruplarına göre yıllık üretim kapasitesi hakkında bilgi verir misiniz

Ankara'da 25 bin metrekarelik bir üretim tesisimiz bulunuyor. Yurtiçindeki satışlarımızın yanı sıra, yurtdışındaki ürünlerimizi de Ankara'dan gönderiyoruz. Panel, klasik - boyalı ve döşeme olarak tüm ihtiyaçları karşılayan bir üretim kapasitemiz var.

- 2011 yılında yurtiçi bayilik hedefleriniz nelerdir

Her geçen gün büyüyen ve adeta kendiyle yarışan bir marka olarak, bir yandan kendi mağazalarımızın sayısını artırırken, bir yandan da ülkenin dört bir yanında kurduğumuz iş ortaklıkları ile bayilik ağım genişletiyoruz. Bugün gelinen noktayı değerlendirdiğimizde, yurt içinde 9 ilde toplam 21 mağazamız var. Bu mağazalar, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Muğla (Bodrum), Denizli, Kahramanmaraş ve İzmit'in en seçkin noktalarında hizmet veriyor. Bunların 14'ü kendi mağazamız, 7'si bayimiz olarak faaliyet gösteriyor. Bu yıl, ülkemizin farklı illerinde yeni mağazalar açmayı istiyoruz. Altı yeni adresle birlikte yurt içindeki mağaza sayımızı 27'ye yükseltmeyi hedefliyoruz.

ABD'de mağaza sayısını dörtleyecek

- Yurtdışında hangi ülkelerde mağaza açmayı planlıyorsunuz

Türkiye dışında KKTC de Girne ve Lefkoşa'da, ABD'de New York - Manhattan'da ve Senegal - Dakar'da mağazaları olan bir firma olarak, dört kıtada faaliyet gösteriyoruz. Yurtdışında dört mağazamız var. Kısa vadede, Amerika'daki mağaza sayımızı birden dörde çıkarmayı ve yurt dışında başka ülkelerde de kendimize ait yeni mağazalar açmayı istiyoruz.

Lazzoni olarak, yurt dışındaki yapılanmamızda, yurt içindekinden farklı bir strateji yürütmüyoruz. Yani, yabancı ülkelerde kurduğumuz iş ortaklıklarında da, belli ürünlerin ihracatı ya da corner satış noktalarından ziyade, Lazzoni tabelası altında, sadece bizim ürünlerimizi satan mağazalar açmayı tercih ediyoruz. Yurt dışından Lazzoni'ye çok fazla talep var. Hollanda, Romanya, Azerbaycan ve İran'daki görüşmelerimiz devam ediyor. Tabii bu konuda belli standartlarımız var; hem mağazaların konumu, büyüklüğü hem de diğer işbirliği prensipleri anlamında. Öyle tahmin ediyorum, bu yıl içinde yurt dışında birkaç bayilik daha vereceğiz. Bayilik anlaşmalarının yanı sıra, söylediğim gibi, yurt dışında kendimiz de mağazalar da açmayı hedefliyoruz.

- Lazzoni Mobilyanın pazar payı hakkında bilgi verir misiniz

Lazzoni, son beş yıldır, her yıl yaklaşık yüzde 40 seviyelerinde büyüme gösterdi ve bu başarı tabii ki bizim için gurur kaynağı. 2005 yılından bu yana yıllık ciromuz 6 kat arttı.

- Fabrika, istihdam ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz

Lazzoni'de tasarım ve Ar-Ge konularını bizzat yönetiyorum. Açıkçası, benim için bu işin en keyifli yara tasarım. Yatırım yapmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak, Türk markası olarak yurtdışında ön plana çıkmak bunların hepsi elbette çok güzel; ama yeni bir tasarımın prototipi üretilirken duyduğum heyecanı anlatmam mümkün değil. Biz, marka değerimizi büyük oranda buna borçluyuz. Bu nedenle her yıl ciromuzun yüzde 3'ünü tasarım ve Ar-Ge'ye ayırıyoruz. Türkiye ortalamasının Avrupa Birliği ortalamasına göre ne kadar düşük olduğu göz önünde bulundurursak, bu oranın hiç de küçümsenmeyecek bir boyutta olduğunu söyleyebiliriz. Ama biz bununla yetinmeyi düşünmüyoruz, bu oranı her yıl artırarak, çok daha iyi bir noktaya taşımakta kararlıyız.

İstihdam konusuna gelince, üretim tesislerimizde ve mağazalarımızda 300'ün üzerinde çalışanımız var. Kadromuzu çok dikkatli, çok titiz bir şekilde oluşturuyoruz, iyi eğitim almış, vizyonu geniş genç ekiplerle çalışıyoruz.
Milliyet Busıness


Geri Dön