06 / 05 / 2024

Le Meridien Oteli Makyol İnşaat ve Starwood işbirliği ile İstanbul Etiler'de açıldı!

Le Meridien Oteli Makyol İnşaat ve Starwood işbirliği ile İstanbul Etiler'de açıldı!

Makyol İnşaat'ın sahip olduğu ve önde gelen Türk mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan otel, lüks otel segmentinde hizmet verecek



Starwood Hotels & Resorts Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Roleand Vos,  “Türkiye’ye Starwood’un Le Méridien markasını tanıtırken Makyol ile işbirliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz” dedi. “İstanbul; kültür, tasarım ve mutfak alanlarında metropol bir merkez olarak gelişmeye devam ediyor ve bu da şehri Le Méridien markamız için ideal bir eş kılıyor. Bir amiral gemi olarak niteleyebileceğimiz bu otel; bize, dünyanın en önemli destinasyonlarından birinde Le Méridien’in çağdaş yaşam tarzı ve sofistike kökenlerini vitrine çıkarma şansı sunacak.”

Markanın en iyi oteli İstanbul’da
Le Méridien ve W Otelleri Küresel Marka Lideri Eva Ziegler, “Le Méridien, Starwood tarafından satın alındığından beri, son altı yıldır kapsamlı bir yeniden marka yapılandırması dönemi geçirdi” dedi. “Le Méridien markası için başlayan bu yeni dönemde, İstanbul Etiler’deki otelin faaliyete geçişiyle, marka portföyünün en iyi otelini açmaktan gurur duyuyoruz. Otel, önemli bir Avrupa şehrinde sıfırdan inşa edilen ilk otelimiz olduğu için bizim için ayrıca değerli.”

Makyol’un Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi ise; “Starwood Hotels & Resorts gibi uluslararası üne sahip bir otel grubu ile Makyol’un turizm portföyünü genişletmekten ve Türkiye’ye çağdaş Le Méridien markasını getirmekten büyük heyecan duyuyoruz. Markanın sanatsal ve kozmopolit dokunuşu ile Le Méridien İstanbul Etiler’in şehre, Doğu ve Batı’nın zengin ve sofistike kültürel harmanına uygun yeni bir tat getireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Otel sanat programına sahip
34 katlı otel, ikonik bir mimarisinin yanı sıra, İstanbul’un ilham verici kültürel çeşitliliğe sahip atmosferini yansıtan, Türk çağdaş sanatçıların işlerinin de sunulduğu küratör destekli özel bir sanat programına sahip. Ödüllü Türk mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan otel, Etiler’de komşu binalardan esinlenerek yaratılan, dikey-istiflenmiş üç farklı bloktan oluşuyor. Bina gökyüzüne doğru yükselirken, konuklarına Boğaz’ın etkileyici manzarasıyla beraber İstanbul’u seyreden yeni bir perspektif sunuyor. İç mekânları Metex’in ünlü Türk tasarımcısı Sinan Kafadar tarafından tasarlanan bina, yükseldikçe saydam bir görünüm kazanıyor.

Otelde uzun konaklamalar için tasarlanmış 21 rezidans süit ve 259 oda yer alıyor. Tüm konuk odalarında Le Méridien Yatak bulunuyor ve odalar sundukları bağlantı istasyonu, yağmur ormanı duşu ve ayrı küvetler gibi konforlu seçeneklerle öne çıkıyor. Sekiz terapi odası, bir Türk Hamamı, kapalı bir yüzme havuzu, ısıtmalı açık bir yüzme havuzu ve gelişmiş bir fitness merkezine sahip olan Le Méridien İstanbul Etiler’in Spası konuklarına Avrupa Spa geleneklerinden esinlenmiş yeni bir bakış açısı sunuyor. Otelde ayrıca, 766 metrekarelik bir balo salonu ve 9 bireysel salon içeren 2000 metrekarelik toplantı alanı bulunuyor.

Kasım 2005’de Starwood tarafından satın alınan ve tümüyle yeni bir marka yapılanması geçiren Le Méridien; küratör desteğiyle, konaklama deneyimine yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen, kültür, çağdaş sanat ve tasarım odaklı bir yaşam tarzı markası olarak benzerlerinden ayrılıyor.

Starwood Hotels & Resorts şu anda Türkiye genelinde, üçü İstanbul’da olmak üzere - W İstanbul, Sheraton İstanbul, İstanbul Maslak Oteli, Sheraton İstanbul Ataköy Oteli - toplam altı otel işletiyor – Sheraton  Ankara  Oteli ve Kongre Merkezi, Sheraton Çeşme Oteli, The Lugal, ve bir Luxury Collection Oteli. Şirket, önümüzdeki birkaç yılda Türkiye’de üç yeni otel açmaya hazırlanıyor: Sheraton Adana, Sheraton Bursa ve Aloft  Bursa.               

turizmgazetesi.com


Geri Dön