07 / 05 / 2024

Leben Tarım, 26 bin metrekare araziye tesis kuruyor!

Leben Tarım, 26 bin metrekare araziye tesis kuruyor!

Kalinos Holding bünyesindeki Leben Tarım Grubu, Niğdeye 50 milyon dolarlık hayvancılık yatırımı yaptı. 26 bin metrekarelik bir arazi üzerine 2 bin 400ü sağmal olmak üzere toplam 5 bin 554 hayvan kapasiteli bir entegre tesis kurulacak



Kalinos Holding Başkanı Fırat Gülgen, tesisleri hayata geçirirken sektöre verilen desteklerden faydalandıklarını söyledi. Gülgen, Bu imkanlardan yararlanarak bu tesisi kurduk. Tesisin, küçük ve büyükbaş hayvanlardan oluşan 2 bin 400ü sağmal olmak üzere toplamda 5 bin 554 hayvan kapasitesi olacak. Buradaki hayvanlardan günlük ortalama 75 ton süt üretilecek dedi.

Hedef 10 bin hayvana ulaşmak

Hayvanlardan elde edilecek olan 160 ton gübrenin toprak ıslahında kullanılacağını ifade eden Gülgen şu bilgileri verdi: Asıl maksadımız toprağın ıslah edilmesi. Buradaki toprak son derece çorak, tuzlu ve sodyum oranı çok yüksek. Bu yatırımımız 3 ayaklı bir yatırım olacak. İlk etapta süt hayvancılığına ağırlık vereceğiz. Bunun ikinci ayağında da hayvancılık var. Bu aşamaya geçtiğimizde hayvanlardan ortalama 625 ton et elde edilecek. Üçüncü aşamada ise hayvanların gübresinden biogaz üretimi yer alıyor. Hedefimiz 10 bin sağmal hayvana ulaşmak.

Bu yatırımın Niğdeye yapılan en büyük hayvancılık yatırımı olduğunu vurgulayan Fırat Gülgen, tesislerde 100 kişiye de istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

Zeynep Ceylan / BUGÜN


Geri Dön