30 / 04 / 2024

Levent Loft Bahçe Murat Tabanlıoğlu'na ödül kazandırdı!

Levent Loft Bahçe Murat Tabanlıoğlu'na ödül kazandırdı!

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın İstanbul Levent'te tasarladığı Loft Bahçe isimli proje, Kraliyet Enstitüsü tarafından dünyanın 'yaratıcı ve nefes kesici' 13 projesi arasında gösterildi



Tabanlıoğlu Mimarlık'ın İstanbul Levent'te tasarladığı Loft Bahçe isimli proje, Kraliyet Enstitüsü tarafından dünyanın 'yaratıcı ve nefes kesici' 13 projesi arasında gösterildi.

Türk mimarlar, dünya kulvarındaki koşusunda üst üste başarılar elde etmeyi sürdürüyor. Bu koşuda kazanan en son isim ise Tabanlıoğlu Mimarlık oldu. Mimarlar Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel Tabanlıoğlu'nun liderliğindeki ofis, Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü (Royal Institute of British Architects) RIBA tarafından bu yıl gösterilen ödüle layık 13 proje arasına girdi. Tabanlıoğlu'nu 13 arasına sokun isim ise İstanbul'daki Levent Loft Bahçe isimli projesi oldu. RIBA üyesi mimarların Birleşik Krallık dışında gerçekleştirdikleri yapıların değerlendirildiği 13 ödül arasında bu yıl Foster and Partners, Zaha Hadid, David Chipperfiel gibi isimlere ait projeler de yer alıyor. Ödül töreni 1 Ekimde İngilterede gerçekleştirilecek.

İnsani ölçeğe zarifçe taşınmış

Öte yandan, Kraliyet Enstitüsünün Levent Loft Bahçe isimli proje için değerlendirmeleri oldukça dikkat çekiciydi. Ödülün, yaratıcı ve nefes kesici binalara verildiğini söyleyen Kraliyet Enstitüsü, projeyi şu sözlerle değerlendirdi: Mies-vari kule modelinde ele alınan 21 katlı konut yapısı, ana biçimine ustaca müdahalelerle esnek bir yaşam formuna dönüştürülmek suretiyle zarifçe insani ölçeğe taşınmış." Jürinin bir diğer dikkat çekici değerlendirmesi ise, "Yüksek kotlarda yer alan avlu-bahçeler, çıkmalar şeklinde yerleştirilen cumbalarla dengelenip cepheye gömülerek bu hareketlilik, cephedeki doluluk ve boşluk dengesiyle güçlendirilmiş" yönünde oldu.

KRALİYETİN ONAYLADIĞI 13 PROJE
1. Levent Loft Bahçe Istanbul, Türkiye Tabanlıoğlu Architects
2. Laboratory Building Basel, İsviçre David Chipperfield Architects  
3. Guangzhou Opera House Çin Zaha Hadid Architects 
4. Galleria Centercity Department Store G. Kore UN Studio   
5. Masdar Institute, Masdar City, Abu Dabi BAE Foster and Partners
6. Boston Museum of Fine Arts Massachusetts, ABD  Foster and Partners 
7. School of Arts Singapur WOHA  
8. Alila Villas Bali, Endonezya WOHA  
9. North College, Rice University  Houston, Texas, ABD Hopkins Architects Partnership 
10. Stanislavsky Factory Moskova, Rusya  John McAslan & Partners 
11. Iron Market, Port-au-Prince Haiti John McAslan & Partners 
12. Virginia Museum of Fine Arts, Richmond Virginia, ABD  Rick Mather Architects 
13. Brain and Mind Research Unit - Youth Mental Health Building, University of Sydney Avustralya BVN - Bligh Voller Nield Architecture


Geri Dön