Leyla Alaton, bu salonda aynı anda 200 kişiyi ağırlıyor!
Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, oğulları Erol ve Atlas ile yaşadığı evinin salonunu yeniden dekore ettirdi. Alaton, çağdaş bir dekorasyona sahip olan salonda aynı anda 200 kişiyi ağırlayabildiğini söylüyor
Başarılı işkadını Leyla Alaton, 20 yıldır yaşadığı Sarıyer'deki evinin dekorasyonunu şimdiye kadar üç kez değiştirmiş. En son salonunu yenileyen Alaton, aynı zamanda arkadaşı da olan mimarı Fatoş Dıblan'dan ergonominin ön plana çıktığı bir mekan istemiş. "Tabii yalın ve estetik olması da önemliydi" diyen Alaton, evinin yeni halini InStyle Home dergisine anlattı...
ÜÇ AYRI BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Salon, bundan önce daha rustik ve daha klasik tablolara sahip bir mekandı. Yeni halinin dekorasyonu üç ayda tamamlandı. Pencere doğramaları dışında her şey değişti. 100 metrekarelik salon üç ayrı bölümden oluşuyor. Bunlardan biri oturma, diğeri yemek bölümü. Ortada ise bana ferahlık ve hareket özgürlüğü sunan sütunlu bölüm yer alıyor.
SANATÇILAR GELİR
Burada verdiğim davetler meşhurdur. Çok sık misafir ağırlarım ve bundan keyif alırım. Salonda 150-200 kişiyi bulduğumuz zamanlar oldu. Yurt dışından, Türkiye'den birçok sanatçı şu gördüğünüz salonda buluşur.
ÖZEL ÜRETİM YAPILDI
Evdeki tüm ceviz mobilya tasarımları, Fatoş Dıblan'a ait Otto Mimarlık tarafından özel olarak bir atölyede yaptırıldı. Salondaki mobilyalar ağırlıklı olarak Mozaik ve Cote Deco'dan.
MAKSİMUM FAYDA
Beyaz duvarı saran siyah şömine mermeri, orta sütunları saran ceviz büfe ve TV ünitesi ile mekandan maksimum fayda sağlandı. Kolonlar, yatay mobilya elemanlarıyla sarılarak, evin mimarisinin bir parçası haline geldi.
MÜZE AYDINLATMASI VAR
Tamamı çağdaş sanat eserlerine ayrılan salonda özel müze aydınlatılması kullanıldı. Duvarlarda Selma Gürbüz, Güneş Çınar, Şirin Neşat, Doug&Mike Starn ve Ed Pien gibi genç sanatçıların çağdaş çalışmaları yer alıyor. Sanat eserlerimi kimseye beğendirmek gibi bir derdim yok.
IŞIK ÇOK ÖNEMLİ
Yemek odasının duvarında yer alan Doug& Mike Starn'ın ağaç gövdesi ve dallarını gösteren çalışma ayrı ve özel bir yere sahip. Bir tek onu alırken, şimdi hayatta olmayan çok sevdiğim müzayedeci arkadaşım Ali Can Ertuğ'un fikrine ve onayına çok önem vermiştim.
Işığın nasıl kullanıldığı önemli. Bir sanat eserini rezil de eder, vezir de bu durum. Salonda Erco'nun raylı spotlarına, orta kısımda Mozaik'ten alınan soğan formunda iki lamba, yemek masasının üzerinde uzun Philippe Starck tasarımı bir aydınlatma eşlik ediyor. Böylesi uzun yemek masasında bu tip tasarım kullanmak burayı daha iyi vurguladı.
Sabah