Kent Haberleri

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023! Erişime açılan 2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor

2023 LGS tercihleri bugün itibarıyla resmen başladı. Erişime açılan 2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. 

MEB tarafından yapılan açıklamanın ardından bugün başlayan LGS tercihleri kapsamında, binlerce öğrenci tercih yapmak için hazırlığa başladı. 

Güzel bir lisede okuma hayaliyle tercih yapacak olan öğrenciler, LGS tercih robotuyla da daha rahat bir tercih yapabiliyor. 

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

NTV'de yer alan habere göre; öğrenciler ve veliler '2023 LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır?' sorusunun yanıtını internetten sık sık araştırıyor. 

2023 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra, sınav puanlarını öğrenen adaylar LGS tercihleri için tarih araştırmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 LGS tercihleri 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. 

2023 LGS TERCİHLERİ NASIL, NEREDEN YAPILIR? 

2023 LGS tercihleri, öğrenciler ve velileri tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden gerçekleştirilebiliyor. 

Yapılan tercihlerin mutlaka  ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor. 

LGS yerleştirme sürecinde tercih listelerinin elektronik ortamda yapabilmesi için hazırlanan iki ayrı tercih robotu, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek süreç tamamlanana kadar erişime açık tutulacak. 

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

LGS tercih robotları ile LGS tercih listelerinin elektronik ortamda daha ayrıntılı incelenerek hızlıca oluşturulmasına imkan sunuluyor. Öğrenci ve veliler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları tercih robotunu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem şehir hem de ülke çerçevesinde okul listelerini ve okullara ilişkin ayrıntılı bilgilere erişebiliyor. 

2023 LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

Özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların işlemleri ve kayıtları, 19 Temmuz tarihine kadar yapılacak. 

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini yapan öğrenciler için tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içinde kayıtlarını iptal ettirmeleri halinde tercih yapabilecek. 

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 24 Temmuz tarihinde "meb.gov.tr" adresinden duyurulacak. 

iPhone zamlı 14 Pro, 14 Pro Max, 14, 13 iPhone fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? 

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda bomba rakamlar! Yatırımcılar tek tek açıklanan bu rakamlara göz atın! 

Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?

Borsa yeni haftaya rekorla başladı!