29 / 04 / 2024

Libya Leh Hastanesi'nin tüm sağlık ekipmanları Atlas Sağlık'tan!

Libya Leh Hastanesi'nin tüm sağlık ekipmanları Atlas Sağlık'tan!

Libya’ daki savaş sonrası bölgenin en modern özel hastanesi olarak yapımı hızla devam eden Libya LEH Hastanesi’ nin anahtar teslim tüm ekipmanlarını Atlas Sağlık karşılayacak.



Akfa Holding şirketlerinden Atlas Sağlık, yurtdışı anahtar teslim projelerine bir yenisini daha ekledi. Libya’daki savaş sonrası bölgenin en modern özel hastanesi olarak yapımı hızla devam eden LEH Hastanesi’nin anahtar teslim tüm ekipmanlarını Atlas Sağlık karşılayacak. 500’e yakın Türk mühendis, mimar ve teknik elemanın görev aldığı hastanenin projenin detayları Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, Akfa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cahit Paksoy, Leh Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Moussa ve Atlas Sağlık Genel Müdürü Nuri Ertuğ’un katılımıyla gerçekleşen imza töreninde aktarıldı

 

Sağlık alanında herkesin en yeni teknoloji ile en iyi hizmeti alması için 25 yıldır çalışmalarını sürdüren Atlas Sağlık, anahtar teslim hastane projelerine bir yenisini daha ekledi. Hastanelerin donanımında kullanılan her türlü mobilya, yatak ve hastane teçhizatını alanının dünyaca ünlü markaları ile anahtar teslim projeler haline getirerek sağlık sektörüyle buluşturan Atlas Sağlık, tüm sağlık ekipmanını tek elden karşıladığı Libya Bingazi’deki Leh Hastanesi projesini yılsonuna kadar bitirecek.

 

Türk mühendisler tarafından inşaatı devam eden projede 400 mühendis, mimar ve teknik eleman görev alıyor. Atlas Sağlık 10 milyon doların üzerinde bir rakamla 1776 kalemden oluşan tüm sağlık ekipmanlarının kurulumunu 50 kişilik ekibiyle yıl sonuna kadar gerçekleştirecek. Tamamlandığında bölgenin en büyük ve en yenilikçi hastanesi konumuna ulaşacak olan Leh Hastanesi projesi Atlas Sağlık Genel Müdürü Nuri Ertuğ, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, Akfa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cahit Paksoy, Leh Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Moussa’nın katılımı ile gerçekleşen imza töreninde tanıtıldı.

 

“BÖLGENİN EN BÜYÜK VE EN DONANIMLI HASTANESİ OLACAK”

Toplantının açılış konuşmasında Türk-Libya işbirliği ve dostluğuna vurgu yaparak, hayata geçirilecek projenin iki ülke için de önemine dikkat çeken Atlas Sağlık Genel Müdürü Nuri Ertuğ, “Türkiye’deki sağlık yatırımları oldukça mesafe kaydetti ve biz de bu yönde epey deneyim kazandık. Bu deneyimi yakın ve uzak coğrafyada projelerini yürüttüğümüz ülkelerle paylaşmak son derece memnuniyet verici. Atlas Sağlık’ın Libya için böylesine önemli bir projeye imza atan firma olarak yer almasından büyük onur duyuyoruz. Holding şirketlerimizle birlikte kolektif yürüttüğümüz projeyi, 2014 yılı sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. 25 yıldır hizmet verdiğimiz sağlık sektöründe, yeni yapılanmamızın ardından başarıyla yürüttüğümüz ilk anahtar teslim iş olması sebebiyle Leh Hastanesi projesinin bizim için önemi çok daha büyük. Libyalıların sağlık alanındaki tüm beklentilerini karşılayacak olan LEH Hastanesi’nin herkes için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

 

“MİLYAR DOLARLIK SAĞLIK MALİYETİ DÜŞECEK”

Toplantıda yaşanan iç savaş sonrasında vatandaşların gerekli altyapı olmadığı için bölge ülkelerde tedavi olduğunu ve bu nedenle 2.5 milyar dolara varan sağlık maliyeti oluştuğunu belirten LEH Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Anwar Moussa, gerçekleştirdikleri yatırımların Libya için hayati önem taşıdığını, bunun için hastaneyi yıl sonuna kadar hizmete hazır hale getireceklerini söyledi. Moussa; “Libya’nın doğusunda inşa etmeye başladığımız savaştan sonra ilk, bölgenin en büyük ve en donanımlı hastanesi Leh, dördü hastane, ikisi servis toplam 6 bloktan inşa edilecek. Libyalı vatandaşlarımıza 20.800 metrekare alanda hizmet verecek olan hastanemiz 150 yatak kapasiteli olacak. Acil bölüm, 3 ana ameliyathane, bir doğum bakım, bir küçük ameliyathane, 12 yoğun bakım, koronel bakım yatağı ve çok sayıda poliklinik yer alacak. Atlas Sağlık’ın en yeni teknoloji ekipmanlarıyla donatacağı hastanemizin herkes için hayırlara vesile olmasını dileriz” dedi. 

 

YURTDIŞINDAKİ HEDEF ORTADOĞU VE GÜNEY AFRİKA 

Atlas Sağlık, hali hazırda devam eden yurtdışı operasyonlarını 2014 yılı itibarıyla daha geniş bir coğrafyaya yaymayı amaçlıyor. Libya ve çevre ülkelerde anahtar teslim projelerden özel projelere dek pek çok sektörde çalışmalarını sürdüren Atlas Sağlık, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gana ve Irak’taki faaliyetlerini hayata geçirmeyi hedefliyor.



Geri Dön