14 / 05 / 2024

Libyalı müteahhitler Türkleri ülkelerine çağırıyor!

Libyalı müteahhitler Türkleri ülkelerine çağırıyor!

Libyalı müteahhit Mohsin Eltagurei, iç savaşın sona erdiği ülkesinde çok sayıda İngiliz ve Fransız müteahhidin iş arayışına başladığını belirterek, "Ülkenin kalkınması için Türk müteahhitlerden yardım istiyoruz" dedi



Eşi Türk olan ve iç savaşın ardından Türkiyeye gelerek Antalyanın Alanya ilçesine eşinin akrabalarının yanında kalmaya başlayan Eltagurei, yaptığı açıklamada, Libyada yıllardır müteahhitlik yaptığını ve ileriki günlerde ülkesine döneceğini söyledi.

Eltagurei, Libyada yeni bir dönemin başladığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerin zaman kaybetmeden Libyaya giderek iş talebinde bulunmasını önerdi. Eltagurei, "Türk inşaat şirketlerinin Libyada çok emeği var. Keşke şimdi Libyaya dönseniz. Hem de acele olarak. Çünkü başka ülkelerin şirketleri gelmeye başladı. Temennim Libyaya hemen gelmeniz ve eski işleri bitirip,
 yenilere başlamanız" dedi.

Libyalıların Türkleri sevdiğini ve böyle bir günde Türk işadamlarının desteğini görmek istediğini anlatan Eltagurei, Libyada yapılacak çok iş olduğuna değindi. Türk şirketlerin uzun yıllardır Libyada çalıştığına dikkati çeken Eltagruei, "İngiliz, Fransız şirketleri geliyor. Şu ana kadar 130 şirketin temsilcisi Trablusa gelmiş. Türk şirketleri daha önce burada çalıştıkları için Libyadaki işleri daha iyi anlıyorlar. Libya halkı da ülkede Türk şirketlerini görmek istiyor" diye konuştu.

Eltagurei, iç savaş öncesi yapılan sözleşmelerin hukuken geçerliliğinin sürdüğünü, Türk müteahhitlerin yarım kalan işlerini tamamlama hakkına sahip olduğunu ifade etti. Özellikle Misrata, Bingazi ve Trablusta altyapı işleri olduğuna dikkati çeken Eltagurei, "Ülkenin kalkınması için Türk müteahhitlerden yardım istiyoruz" dedi.

AA


Geri Dön