02 / 05 / 2024

Likör Fabrikası'na ilk kazma baharda vurulacak!

Likör Fabrikası'na ilk kazma baharda vurulacak!

Mecidiyeköy-Likör Fabrikası arazisinde yargıdan 'olumlu' karar çıkarsa ilk kazma baharda vurulacak



TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gelir paylaşımı yöntemiyle ihale edilen ancak yargı süreci bitmediği için ihaleyi kazanan Aşçıoğlu-Viatrans-Ofton-Meydanbey-Omak konsorsiyumuna teslim edilemeyen Mecidiyeköy-Likör Fabrikası arazisinde yargıdan 'olumlu' karar çıkarsa ilk kazma baharda vurulacak. Konsorsiyumda yüzde 12 paya sahip olan Ofton İnşaat'ın Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, "Yargı sürecinin önümüzdeki birkaç ay içinde sona ereceğini düşünüyoruz. Hesaplarımızı Mayıs-Haziran'da inşaata başlamak üzerine kuruyoruz" diyor.

Konsorsiyumda yüzde 42 paya sahip olan Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da İstanbul'a en yakışan projeyi yapacaklarına dikkati çekiyor ve "Paris deyince aklınıza Eyfel Kulesi, Londra deyince Tower Bridge gelir. Malezya'yı bilmeyenler bile başkenti Kuala Lumpur'daki ünlü Petronas Kuleleri'ni bilir. İstanbul'un da bu proje ile anılmasını istiyorum" diye konuşuyor.

Konsorsiyum, projede mimar olarak uluslararası birçok ödülün de sahibi olan Emre Arolat'ı seçmişti.

Yusuf Şimşek, "İstanbul'un sembolü olacak" dediği proje için yargı kararını beklediklerini ifade ederken İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin birkaç ay önce aldığı kararın, önlerinde 'hukuki engel' olduğunu ancak, konunun birkaç ay içinde neticeye bağlanmasını beklediklerini bildiriyor. Şimşek, "Orada hakikaten, İstanbul'a sembol olacak bir proje oluşturmak istiyoruz. Beton yığını değil... Zaten mimarımız Emre Arolat da beton yığını gibi bir proje olmasına karşı" ifadelerini kullanıyor.

Avrupa'nın en güzeli olacak

Likör fabrikası arazisinin 24 bin metrekare, Ali Sami Yen Stadı arazisinin ise 33 bin 800 metrekare olduğunu hatırlatan Yusuf Şimşek, "İkisi yaklaşık 60 dönüm ediyor. İki arazi de bizde olursa, dev bir proje ortaya çıkacak. İstanbul ve Türkiye'nin değil, bence Avrupa'nın en güzel projesi olacak. 2 bin rezidans dairesi olan, 100-125 bin metrekare alışveriş merkezi olan, otel kısmı da olan müthiş bir proje ortaya çıkacak" diyor. Şimşek, iki arazinin birleşmesi halinde inşaat büyüklüğünün otoparklar, bodrum katlar dahil 400 bin metrekare civarı olacağını belirtiyor.

Yaklaşık 24 dönümlük Likör Fabrikası arazisi için, Emlak Konut GYO, geçen yıl avan proje hazırlatmıştı. Fakat ihaleyi alan konsorsiyum, bu projeyi değiştirecek. Bunun yanında, eski Likör Fabrikası da ikinci derece koruma altında olduğu için aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Arazinin giriş bölümü de, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmişti.

Hürriyet Seri İlanlar/Ali Öztürk


Geri Dön