27 / 04 / 2024

Limak Çimento Sinoma ile anlaşma yaptı!

Limak Çimento Sinoma ile anlaşma yaptı!

Limak Çimento Grubu, Anka Entegre Çimento Fabrikası için, Çinli Sinoma ve Türk ortağı Sintek ile müteahhitlik sözleşmesini imzaladı. Türkiye’nin ikinci büyük çimento grubu, Limak Çimento dev bir anlaşmaya imza attı.




Limak Anka Entegre Çimento Fabrikası ismini taşıyacak olan yeni tesis, 236.000 metrekare genişliğe sahip bir arazi üzerine kurulacak. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Bugün Türkiye’nin en geniş yüzölçümüne yayılmış, tamamı modernize edilmiş 7 entegre fabrika, 3 paketleme ve öğütme tesisi, yüzde 14 pazar payı ve 2,200’den fazla çalışan ile ülkenin ikinci en büyük çimento grubu konumuna ulaştık” dedi. Projenin anahtar teslimi müteahhitliğini üstlenen Çinli Sinoma’nın Başkanı Mr. Song Shoushun ise, “Limak’ın çimento sektöründeki bu hızlı büyümesine stratejik bir ortak olarak katkı koymak istiyoruz” dedi.


Ankara'nın Polatlı ilçesinde kuracağı yıllık 1.44 milyon ton klinker ve 1.8 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip fabrikası için, Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çinli Sinoma International Engineering Co., Başkanı Song Shoushun, EPC müteahhitlik sözleşmesi imzalandı. 


Çevre dostu fabrika olacak


Çimento grubunun temel hedeflerinden birisinin de uluslararası pazarlarda global ölçekte bir oyuncu olmak olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti: “Yatırımına başladığımız Anka Fabrikası son derece teknolojik ve çevre dostu bir fabrika olacak. Mevcut tesislerimizde ve yeni yatırımlarımızda bu değerlere azami özen gösteriyoruz.” 


Bin 200 kişiye iş imkanı


Yatırım tutarının yüzde 85’i Çin ihracat kuruluşu sigortası aracılığı ile 3 yılı ödemesiz, toplam 13 yıl vadeli kredi, yüzde 15’i ise öz kaynaklardan sağlanacak. Fabrikanın inşaatı aşamasında 1.000, operasyon aşamasında ise 200 kişiye istihdam sağlanacak.


Vatan


Geri Dön