28 / 04 / 2024

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzına 4,4 kat talep geldi!

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzına 4,4 kat talep geldi!

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzda birim fiyatı 16,20 Türk Lirası olurken; halka arz edilen 155,93 milyon Türk Lirası nominal değerli payların satışı yapıldı ve buna göre halka arz büyüklüğü ise 2,53 milyar Türk Lirası olduğu kaydedildi.



Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle, 14 – 15 – 16 Şubat 2024 tarihlerinde yapıldı. KAP'a yapılan açıklama kapsamında, gelen talebin hedeflenen miktarın 4,4 katı olduğu da belirtildi.

Yapılan talep toplama islemi kapsamında, Halk Yatırım tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre, halka arzda birim fiyat 16,20 Türk Lirası olarak açıklanmış olup, halka arz edilen 155.930.000 Türk Lirası nominal değerli payların satışı yapıldığı belirtildi. Buna göre halka arz büyüklüğü 2 milyar 526 milyon 66 Türk Lirası oldu.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,02 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara yaklaşık 10 katı oranında talep geldiği kaydedildi. 

Limak Doğu Anadolu Çimento nun halka arzına 4,4 kat talep geldi!

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre,  Limak Şirketler Grubu’nun halka arz edeceği iştiraki ile Limak Doğu Anadolu Çimento’nun 14-16 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama süreci ile hedefin 4,4 katı başvuru geldiğine dikkat çekilerek, "Sermaye arttırımı ve ortak satışı ile yapılacak halka arzda, pay başına satış fiyatı 16,20 Türk Lirası olarak belirlenen Limak Doğu Anadolu Çimento, 3 milyon 356 bin 908 yatırımcıdan talep topladı. Şirketin halka arzına Yurt İçi Bireysel Yatırımcılardan 2 kat, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılardan 10 kat talep gelirken, halka arzın toplam büyüklüğü 2 milyar 526 milyon Türk Lirası oldu. Buna göre, gelen talep, hedeflenen miktarın da 4,4 katı olarak gerçekleşti" bilgisi de kaydedildi.

Halka arzdan sağlanacak gelirin tamamı şirketin büyüme stratejisi kapsamında Ergani fabrikasının devralınmasında kullanılacak. Öte yandan, Limak Doğu Anadolu Çimento’nun da   hisseleri 22 Şubat’ta Borsa İstanbul’da düzenlenecek törenle BIST Yıldız Pazar’da ‘LMKDC’ koduyla işlem görmeye başlayacak.

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

Limak Çimentepe Projesi 7 soruda tüm detaylarıyla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön