28 / 04 / 2024

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.



Konuya yönelik değerlendirmede bulunan Limak Çimento Grubu CEO’su Erkam Kocakerim, “Türk çimento sektörü için de önemli bir gelişmeyi başarmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Düşük karbon ayak izine sahip CEMPLUS+ çimentosunu kullanarak 3 boyutlu yazıcılarda baskılanmaya uygun kendine has ve çevre dostu harç karışımı olan LimakCement 3DC-101'i başarıyla dizayn ederek içerisinde yer alan LİMAK CEMPLUS+ çimentosuyla üç boyutlu baskıların yeterli yapısal dayanımı sağlamakla kalmadık. Aynı zamanda, şirketin sürdürülebilirliğe olan güçlü bağlılığına da vurgu yapmış olduk. Hayat kalitesinden vazgeçmeden gezegeni muhafaza eden bir üretim anlayışıyla üretmeye ve öncü çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

“YENİLİKÇİ BİR BAKIŞ AÇISI İLE ÖNCÜ ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEKTEYİZ” 

3 boyutlu baskılama teknolojisinde önderliği sırtlamayı amaçladıkları belirten Kocakerim, “Firmamız, Ar-Ge Merkezimiz (LCTO) bünyesinde yaptığı araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile yapı sektöründeki geleneksel metotlardan kaynaklı kısıtlamaları engelleyerek sektörü bir adım ileri taşımak için yenilikçi bir bakış açısı ile 3 boyutlu baskılama teknolojisinde önderliği sırtlamayı amaçlamaktadır. Çeşitli disiplinleri buluşturarak oluşturduğumuz Ar-Ge ekibimiz ile bu amaç kapsamında öncü çalışmalar yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

“DAHA BİLİNÇLİ VE GELECEK JENERASYONLAR İÇİN DAHA YEŞİL BİR DÜNYAYA KATKIDA BULUNUYORUZ” 

Daha yeşil bir dünyaya katkıda bulundukları belirten Kocakerim, “Firmamız, yenilikçi yaklaşımı ve sektöre yön veren vizyonuyla, düşük karbon ayak izine sahip CEMPLUS+ çimentosunu kullanarak 3 boyutlu yazıcılarda baskılanmaya uygun, kendine has ve çevre dostu harç karışımı olan LimakCement 3DC-101'i başarılı bir şekilde tasarladı. LimakCement 3DC’nin içerisindeki LİMAK CEMPLUS+ çimentosu, üç boyutlu baskıların yeterli yapısal dayanımı sağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda, şirketin sürdürülebilirliğe olan güçlü bağlılığına da vurgu yapıyor. Bu vizyoner yaklaşımımızla beraber ekolojik olarak daha bilinçli ve gelecek jenerasyonlar için daha yeşil bir dünyaya katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Kocakerim, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: 

“Limak Çimento, LimakCement 3DC ile inşaat endüstrisinde karmaşık dizaynlar, hızlı inşa ve düşük maliyetler sağlama potansiyelini ortaya çıkararak 3 boyutlu beton baskılama teknolojisinin hassasiyetini ve verimliliğini yenilikçi olarak dizayn etmiş LimakCement 3DC-101’in sağladığı faydalar ile bir araya getiriyor.”

Başkan Göksu resmen açıkladı: Konutu riskli olanlar dikkat! Kentsel dönüşümde yeni kurallar geliyor!

Bu işlemi yapana bankalar her ay karşılıksız 13 bin 430 lira verecek! Tüm bankalar tek tek açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?


Geri Dön