29 / 04 / 2024

Limak Holding Hindistan'da 1.000 Mw'lık baraj inşa edecek!

Limak Holding Hindistan'da 1.000 Mw'lık baraj inşa edecek!

Limak, Hindistan'ın 1.4 milyar dolarlık en büyük enerji projesi ihalesinde sona geldi. Hindistanlı Patel Engineering ile ortak ihaleye giren şirket, ülkede 1.000 Mw'lık dev baraj inşa edecek...



Limak, Hindistan'ın 1.4 milyar dolarlık en büyük enerji projesi ihalesinde sona geldi. Hindistanlı Patel Engineering ile ortak ihaleye giren şirket, ülkede 1.000 Mw'lık dev baraj inşa edecek. 


TÜRK şirketleri dünyanın birçok ülkesinde aldıkları dev projeler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Son dönemde Türkiye'deki dev projelerle adından söz ettiren Limak Holding Patronu Nihat Özdemir şimdi de Hindistan'ın en büyük enerji projelerinden birine talip oldu. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan ve 1.4 milyar dolar bedel ile Asya'nın en büyük barajlarından biri olacak olan projeye Hindistanlı Patel Engineering şirketi ile ortak giren Limak projeye en düşük fiyatı vererek, rakiplerini saf dışı bıraktı. 


Pakistan'a da yatırım geliyor 


Asya'nnı da en büyük barajlarından birisi olması planlanan Pakal Dul Hidroelektirik santrali 1.000 megavatlık kumlu güce sahip olacak. Santral 160 metre yükseldikte 305 metre uzunluğunda ve 250 MW'lık dört türbinden oluşacak. Geçen hafta içinde Pakistan'a da bir ziyaret düzenleyen Limak Grubu İcra Kurulu Başkanı Birol Ergüven, bu ülkedeki alt yapı, inşaat ve enerji ve havalimanı sektörleri ile ilgilendiklerini belirtti. Pakistan Yatırım Ajansı Başkanı Dr Miftah İsmail ile bir araya gelen Ergüven'e Limak Enerji Genel Müdür Yardımcısı Serhat Dinç ve Limak Uluslararası Proje Müdürü Koray Ergün eşlik etti. Görüşmeler sonrası bir açıklama yapan Pakistan Yatırım Ajansı Başkanı İsmail, Türk şirketleri ile sıkı ilişkiler içinde olmaktan mutlu olduklarım belirtti. Limak'ın daha önce de Pakistan'da çeşitli projeleri tamamladığım belirten İsmail, yeni yatırımlar ile ilgili Limak ile görüştüklerini ve Pakistan'ın en büyük ihalelerinde bu şirketi görmek istediklerini dile getirdi. İsmail, özellikle enerji alanında yatırıma ihtiyaç duyduklarını ve bazı büyük projeler üzerinde Limak ile çalışmalar yaptıklarım dile getirdi.



Kaan Zenginli/ Star Gazetesi 


Geri Dön