13 / 05 / 2024

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...



Dünyanın önde gelen inşaat gruplarından biri olan Limak İnşaat, 50’nci sırada yer alırken listedeki 43 Türk şirketi arasında da 2. sıradaki yerini korumayı başardı. 

Havaalanlarından limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doğal gaz boru hatlarına, tatil köylerinden bina komplekslerine kadar pek çok başarılı projeyi hayata geçiren  Limak İnşaat, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Limak İnşaat, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 50 nci sıraya yükseldi!

Dünyanın 15 farklı ülkesinde farklı sektörlerdeki projeleri ve 60 binin üzerindeki çalışanıyla faaliyet gösteren Limak Şirketler Grubu’nun, geelcek 10 sene için belirlediği hedefleri arasında ise tüm sektörlerinde sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesine ilişkin çalışmalar yürütmek, 2026'ya kadar kadın istihdamını grup bünyesinde yüzde 40 yükseltmek, 2026'ya kadar ortalama yüzde 25 enerji verimliliği ve yüzde 28 su verimliliği sağlamak, emisyon salımını ortalama yüzde 27 düşürmek, tüm şirketlerinde “sıfır atık” hedefine ulaşmak, 2030'a kadar  toplam enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını en az yüzde 30’a yükseltmek ve  tüm tedarikçilerinin sürdürülebilirlik eğitimlerini 2026'ya kadar bitirmek ile çalışan bağlılığını her yıl artırarak, güvenli bir çalışma ortamı sunmak bulunuyor. 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak'tan Üsküp'e karma proje!

Türk müteahhitler dünyada 3. sırada!

 


Geri Dön