30 / 04 / 2024

Limak, İstanbul'da Eurosia Luxury Oteli'ni yapacak!

Limak, İstanbul'da Eurosia Luxury Oteli'ni yapacak!

Limak Holding, New York´ta görüşmelerini sürdürdüğü bir otel ile de yurt dışına adım atmaya hazırlanıyor



İnşaat sektörünün iddialı gruplarından olan ve Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinden Nihat Özdemir´in de ortak olduğu Limak Holding, turizm yatırımlarını büyütüyor. Holding bünyesindeki Limak Turizm, yatırımını yaptığı ve işlettiği otellere yenilerini ekliyor. Antalya´da 4, Ankara´da da 1 oteli bulunan Limak, toplam yatırım bedeli 200 milyon Euro´ya yaklaşan otel projelerine devam ediyor. Limak, Kavacık otel projesiyle İstanbul´a giriyor. 206 odalı otel eylül ayında faaliyete geçecek. İkinci yeni proje ise bir dönem Atatürk´ün de kaldığı Yalova´daki Büyük Otel ve Gazino´nun termal butik olarak renovasyonu olacak. Bu otel de ağustosta hizmete girecek. Şirketin yurt dışına açılma projeleri de bulunuyor. Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, ABD, Güney Fransa ve Hindistan´da ciddi görüşmeler yürüttüklerini belirterek, yurt dışına ilk adımın büyük bir ihtimalle New York´tan atılacağını söyledi. ABD´de görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Kavaloğlu, gizlilik anlaşması yaptıkları için ayrıntıları açıklayamadıklarına işaret etti. İstanbul´a beş yıldızlı bir otel ile girdiklerini ifade eden Kavaloğlu, şunları söyledi: "Kavacık´taki otelin adı Eurosia Luxury. Yatırım tutarı 25 milyon Euro. Oda fiyatları da 150 Euro ile 480 Euro arasında olacak."

YALOVA´YA TERMAL OTEL

Yalova´da eski Büyük Otel ve Büyük Gazino´nun restorasyan ve renovasyonunu da yaptıklarını kaydeden Kavaloğlu "48 odası var. Türkiye´nin ilk termal butik oteli olacak. Yatırım tutarı 10 milyon Euro. Oda fiyatları minimum 300 Euro ile bin 200 Euro arasında. Atatürk bir dönem Türkiye´yi buradan yönetmiş. O yüzden manevi değeri çok yüksek" dedi. 

Kıbrıs´a 120 milyon dolarlık otel yapıyor 

Diğer projeler hakkında da bilgi veren Kaan Kavaoğlu, şunları söyledi: "KKTC´de Bafra´da Babylon de Luxe oteli yapıyoruz. 500 odalı bin yataklı. Yanında da Convention Center´ı var. Oraya yeni bir soluk, dinamizm getirecek. 120 milyon dolarlık bir yatırım. Ayrıca Tarsus´ta 5 ve 4 yıldızlı bir otel ve golf sahası yapıyoruz. Sarıgerme´de ve Bodrum´da arazi arıyoruz. Antalya´da da zircirin halkalarına uyumlu olacak otel arayışımız var. Ankara´da bir otel daha istiyoruz. Diğer şehir merkezlerinde de olabilir. İstanbul´da Avrupa yakası için arayışlarımız var. Bir de İstanbul´da eski şehir içerisinde bir otel olabilir." 
Belma Toprak/Star


Geri Dön