17 / 06 / 2024

Limak, Tarsus'a otel ve kongre merkezi inşa edecek!

Limak, Tarsus'a otel ve kongre merkezi inşa edecek!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Tarsus'un Türkiye'nin cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti



Doğu Akdeniz'de turizmin gelişmesi için yöre halkının umut bağladığı Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi ihalesinden 2 parsel alan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir'in, yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Limak Şirketler Grubunun yaklaşık 120 milyon dolar tutarındaki turizm yatırımlarına başlamak için bürokratik engellerin kaldırılmasını beklediği bildirildi.

Nihat Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında açılan ihaleden 2 parsel aldıklarını anımsattı.Bu parsellerin tapularını bürokratik işlemlerden dolayı alamadıklarını belirten Özdemir, "İşlemlerin biran önce yapılmasını bekliyoruz" dedi. Özdemir, arazilerin tahsisinin yanı sıra imar planları ile altyapı sıkıntılarının da bulunduğunu ifade ederek, bunların giderilmesi için girişimlerini sürdürdüklerini bildirdi.

"18-20 AYDA TAMAMLARIZ"
Turizm yatırımları kapsamında golf sahaları, spor tesisleri, oteller, kongre merkezi ve konferans salonları inşa edeceklerini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Yapacağımız 120 milyon dolarlık yatırım için proje çalışmalarımız sürüyor. Bürokratik işlemlerin bitmesi durumunda 2010 yılında çalışmalara başlayıp, 18-20 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Ardından bu işletmeleri hizmete açacağız."

"Tarsus için çok güzel projeler hazırladık" diyen Özdemir, Tarsus ve çevresinin gelecek yıllarda Türkiye'nin cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Özdemir, diğer grupların da yörede yatırım yapmaları ile Tarsus'taki yatak kapasitesinin 10 bine çıkacağını, buralarda da yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

"HERKES SEFERBER OLMALI"
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü de Kazanlı-Tarsus-Seyhan arasındaki 14 kilometre uzunluğundaki turizm bölgesinde, yurt içi ve yurt dışına hitap edecek kapasitede turistik tesislerin yapılacağını söyledi.

Yatırım için gelen ve arazi alan Türkiye'nin önemli ve büyük firmalarına bürokratik engellerden dolayı tapularının verilemediğini belirten Karagözlü, şöyle konuştu:

"Firmalar, elektrik, yol, su ve kanalizasyon çalışmalarının da biran önce bitirilmesini bekliyor. Yöreye bu yatırımlar mutlaka yapılmalı. Çünkü, yapılacak yatırımlarla Mersin ve Adana'nın çehresi değişecek. Bütün dünyanın gözü buraya çevrilecek. Bundan dolayı yatırım için gelenlere yardım etmeli ve herkes bu konuda seferber olmalı. Yatırım için gelen firmalara zorluk değil, kolaylıklar sağlamalıyız. Bürokratik işlemlerin giderilmesi konusunda önümüzdeki günlerde herhangi bir mesafe alınmazsa oda olarak konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar götüreceğiz."

Karagözlü, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda yöreye büyük katkıda bulunacak projenin tamamlanmasıyla 20 bine yakın kişiye istihdam olanağı sağlanacağını da vurguladı.

TARSUS KAYMAKAMI GÖDEKMERDAN
Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise proje kapsamında arazi tahsisi yapılan firmaların tapularını kaymakamlık olarak hazırladıklarını belirterek, "Bu konuda ilgili firmaları bilgilendirdik. Gelip tapularını alabilirler. Bizim gecikmemiz söz konusu değil" dedi.

Gödekmerdan, altyapı çalışmaları konusunda kaymakamlık olarak kendilerinin yapabileceği herhangi bir şeyin bulunmadığını, konuyla İl Özel İdaresi'nin ilgilendiğini kaydetti.

Proje kapsamında, Limak Şirketler Grubu'nun yanı sıra Özaltın İnşaat Ltd. Şirketi'ne 4, Peta Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye 1, Aram İnşaat Elektrik İthalat İhracat Ltd. Şirketi'ne 1, IC Antbelyat Antalya Belek A.Ş'ye ise 3 parselin tahsis edildiği belirtildi.


Geri Dön