30 / 04 / 2024

Limanların sorunları Aliağa'da tartışılacak!

Limanların sorunları Aliağa'da tartışılacak!

Bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi 'nde, sektörün durumu, Aliağa 'daki sektörel potansiyeller ve bu potansiyelin geliştirilmesi için yapılacaklar ele alınacak.





İzmir'in Aliağa ilçesi, 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. Aliağa Ticaret Odası'nın, 9 Kasım Cumartesi günü düzenleyeceği zirve, Türkiye'deki sektörün bileşenlerini buluşturacak. Bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'nde, sektörün durumu, Aliağa'daki sektörel potansiyeller ve bu potansiyelin geliştirilmesi için yapılacaklar ele alınacak. Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka zirvede, konteyner taşımacılığı, liman yönetimi konusunda mevzuatlar, liman ve lojistik entegrasyonu, operasyonel faaliyetler, lojistik köyler, Avrupa'dan lojistik köy örnekleri ve yönetim biçimleri gibi konuların tartışılacağını belirtti.


Yoğun katılım bekleniyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İç Sular Genel Müdürlüğü, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TURKLİM), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Deniz Ticaret Odası  İzmir  Şubesi'nin desteğiyle yapılacak olan 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi'ne yoğun katılım olması bekleniyor. 

Saka, "Aliağa'daki liman yönetimi ve deniz ticaretindeki gelişmeler sadece İzmir için değil, Türkiye için önemli. Bu sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu konuda sektörün tüm bileşenlerini buluşturarak gelişim dinamiklerini tartışacağız" dedi.


Yeni Asır



Geri Dön