29 / 04 / 2024

Loç Vadisi'deki HES projesi durduruldu

Loç Vadisi'deki HES projesi durduruldu

Loç Vadisi'ne yapılmak istenen HES konusunda, günlerdir şirketin kapısında nöbet tutan Loçluların dediği oldu: Proje durduKastamonu'nun Cide ilçesindeki Loç Vadisi'ne kurulmak istenen hidroelektrik santralına (HES) bir set daha çekildi



Loç Vadisi'ne yapılmak istenen HES konusunda, günlerdir şirketin kapısında nöbet tutan Loçluların dediği oldu: Proje durdu
Kastamonu'nun Cide ilçesindeki Loç Vadisi'ne kurulmak istenen hidroelektrik santralına (HES) bir set daha çekildi. Kastamonu İdare Mahkemesi, inşaatı süren santral hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. Mahkemeden hemen önce, Cide Kaymakamlığı da santrala dur diyen bir karara imza atmıştı. Kaymakamlık, 2010'un son mesai saatlerinde İl Özel İdaresi'nin kararı doğrultusunda, doğa harikası vadideki şantiyeyi mühürlemişti. Son mahkeme kararıyla, Devrekani çayı üzerine yapılmak istenen santrala bir kez daha ket vurulmuş oldu. Mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda, karar verdi: Bölgqye HES yapmak için öncelikle çevresel Etki Değerlendirme (çED) raporu hazırlanması gerektiğine hükmetti. İnşaat ancak santralın çevreye etkileri bilimsel olarak değerlendirilip kabul edilebilir bulunursa başlayabilecek.

Loç Vadisi'ne yapılmak istenen HES konusunda, günlerdir şirketin kapısında nöbet tutan Loçluların dediği oldu: Proje durdu.
Karar, HES projesinin sahibi ORYA Enerji'nin İstanbul Fındıklı'daki binasının önünde 8 Aralık'tan beri nöbet tutan Loçluları sevindirdi. Karara sevinenler arasında Tarkan da vardı. Tarkan Twitter'da 'Evrensel adalet vicdanının sesini dinledi ve Loç kurtuldu. Darısı, Allianoi, Hasankeyf ve kurtulmayı bekleyen bütün doğal güzelliklerimizin, kültürel miraslarımızın başına...' yazdı.
Radikakal  


Geri Dön