27 / 04 / 2024

Lojman kiraları 2014!

Lojman kiraları 2014!

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere az bir kira karşılığında lojman evleri tahsis ediliyor. Peki lojman kiraları nasıl belirlenir? Lojman kiraları 2014 bedeli ne kadar? İşte lojman kiraları 2014...



Lojman kiraları 2014!

Kamu konutları olarak da bilinen lojmanlar, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere az bir kira karşılığında verilen konutlar olarak tanımlanıyor. Peki, lojman kiraları nasıl belirlenir?


Lojman evleri için ödenecek kira bedelleri, her sene Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında duyuruluyor.


Açıklanan kira bedelleri, bir sene boyunca uygulanıyor. Bir sonraki yılda uygulanacak lojman kirası bedeli tekrar tebliğ ile yayımlanıyor. Buna göre lojman kiraları 2014 ne kadar?


2014 lojman kirası, 10 Ocak 2014 tarihinde 28878 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile belirlendi.


Tebliğ hükümlerine göre lojman kiraları 2014 şu şekilde sıralanıyor:


15 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;

-Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,35 TL/m²,


-Kalorifersiz konutlarda 2,11 TL/m²,


-Kaloriferli konutlarda 2,77 TL/m², kira bedeli alınacak.


Lojman kira bedeline yapılacak ilaveler

Belirlenen kira bedellerine ek olarak aylık her bir metrekare için aşağıda belirtilen tutarlarda ilave kira bedeli alınır.


A) Kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı konutlardan 0,25 TL/m²,


B) Elektrik ve su bedellerinin tespitinde, kurumlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olup, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin de hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan;


a) Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,56 TL/m²,


b) Su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,56 TL/m²,


c) Elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,13 TL/m²,


ç) Konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında su kaynaklarından (kuyu, artezyen, kaynak suyu vb.) karşılanıyor olması halinde 0,28 TL/m², ilave kira bedeli tahsil edilecek.


Milli Emlak Genel Tebliği Sıra No: 360!




Geri Dön