28 / 04 / 2024

Londra Dünya Turizm Fuarı başladı!

Londra Dünya Turizm Fuarı başladı!

Antalyalı turizmciler, tanıtım maratonuna Londra Fuarı ile başladı. Heyete Vali Muammer Türker başkanlık ediyor. 6 Kasım'a kadar açık kalacak Dünya Turizm Fuarı'nı her yıl 50 binden fazla kişi ziyaret ediyor.



Antalyalı turizmcilerin tanıtım maratonu başladı. 6 Kasım'a kadar açık kalacak Dünya Turizm Fuarı'nı her yıl 50 binden fazla kişi ziyaret ediyor. Antalya Valisi Muammer Türker'in başkanlık ettiği Antalya heyeti Londra'da başlayan Dünya Turizm Fuarı'nda (WTM), gelecek sezonun çalışmalarına başladı. Turizmcileri Mart ayının sonuna kadar yoğun bir fuar takvimi bekliyor. 


EXPO DA TANITILIYOR 

Londra'daki Excel Fuar Merkezi'nde yapılan ve çok sayıda ülkenin katıldığı Dünya Turizm Fuarı'nda Türkiye 800 metrekarelik alanda tanıtılıyor. İngiliz pazarında öne çıkmaya çalışan Antalya heyeti de fuarda etkin görüşmeler yapıyor. Bu arada EXPO 2016 Antalya da Londra'da kendi standında tanıtılıyor. Vali Muammer Türker, fuarın ilk gününde EXPO standını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Fuarda Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da Türkiye'ye ayrılan alandaki standları gezerek, turizmcilerle sohbet etti. 


YÜZDE 5 ARTIŞ BEKLENTİSİ

Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal İngiltere pazarında 2007'den beri izledikleri bir strateji olduğunu belirterek, "Burada ne kadar yüksek seviyede çalışırsanız, ülkemize yönelik akışı da artırmış olursunuz. Türkiye'ye yönelik ivmenin yüzde 5 artışla kapatılacağını düşünüyoruz. Antalya, İstanbul, Kapadokya gibi destinasyonları da ön plana çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön